-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Τα μοναδικά οφέλη του χορού

Ο χορός είναι η τέλεια επιλογή για σώμα που παραμένει σε φόρμα εύκολα και διασκεδαστικά. Τα οφέλη στην φυσική κατάσταση και τη σιλουέτα από τον χορό είναι αναρίθμητα...
Έχουμε και λέμε: ο χορός κάνει καλό στην καρδιά και τους πνεύμονες, ως γνήσια αερόβια άσκηση, βελτιώνει την αντοχή, αυξάνει την μυϊκή δύναμη, χαρίζει ισορροπία και συντονισμό κινήσεων, είναι ευεργετική για τα οστά.
Και η ψυχική υγεία όμως μόνο να ωφεληθεί μπορεί από την ενασχόληση με το χορό, αφού προκαλεί ευεξία, δίνει αυτοπεποίθηση και κάνει καλό στην κοινωνικότητα. Επιπλέον, είναι μια επιλογή εκγύμνασης οικονομική και για την πρακτική δεν χρειάζεται να τρέχετε στα γυμναστήρια ή σε ειδικά οργανωμένους χώρους.
Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, ο χορός δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες, οπότε μπορείτε να χορέψετε ακόμη και αν κάνει κρύο, βρέχει ή χιονίζει!

Ο χορός είναι τόσο δημοφιλής επιλογή που τα περισσότερα πλέον γυμναστήρια διαθέτουν μαθήματα χορού και σε κάθε γειτονιά θα βρει κανείς σχολή χορού όπου διδάσκονται πολλά είδη. Οι επιλογές λοιπόν είναι πολλές, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τα γούστα μας από μπαλέτο με έμφαση στην μυϊκή δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία, στο πιο classy βαλς, το παιχνιδιάρικο swing ή την γεμάτη ενέργεια salsa, το αισθησιακό tango, τον χορό της κοιλιάς με καταγωγή από την Μέση Ανατολή, το hip-hop, τις κλακέτες, τους παραδοσιακούς χορούς κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου