-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Έχετε πέτρες στα νεφρά; Δείτε πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ!

Εάν έχετε πέτρες στα νεφρά, το συχνό σεξ μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο! 
Αυτό είναι το παράδοξο συμπέρασμα μιας επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στην Τουρκία.
Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται επεμβατική θεραπεία για να απομακρυνθούν οι πέτρες από τα νεφρά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Ουρολογίας, το μέγεθος και η ακριβής θέση της πέτρας στο ουροποιητικό καθορίζουν πόσο πιθανό είναι να φύγει από μόνη της. Ενδεικτικά, οι πιθανότητες να απομακρυνθεί φυσικά μια πέτρα με διάμετρο έως 2 χιλιοστά αγγίζουν το 97%. Επίσης, πιο πιθανό είναι να αποβληθεί αυτόματα μια πέτρα που βρίσκεται κοντά στην ουροδόχο κύστη παρά κοντά στα νεφρά.
Έχει παρατηρηθεί ότι η σωματική δραστηριότητα διευκολύνει τη φυσική απομάκρυνση μιας πέτρας από τα νεφρά. Έτσι, οι ερευνητές από την Τουρκία αποφάσισαν να εξερευνήσουν κατά πόσο μπορεί το σεξ –ως εναλλακτική μορφή «γυμναστικής»– να εξυπηρετήσει τον σκοπό αυτό.
Στο πλαίσιο του σχετικού πειράματος, οι ερευνητές χώρισαν τους 75 συμμετέχοντες (που όλοι είχαν πέτρες στα νεφρά) σε τρεις ομάδες: από την πρώτη ομάδα ζητήθηκε να κάνει σεξ 3 με 4 φορές την εβδομάδα, στη δεύτερη ομάδα χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή (ταμσουλοζίνη – συνιστάται για παθήσεις του ουροποιητικού, για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, για την κατακράτηση ούρων κ.α.) και η τρίτη και τελευταία ομάδα (ομάδα ελέγχου) δεν έλαβε συγκεκριμένες συστάσεις.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Urology, έπειτα από δύο εβδομάδες, οι 26 από τους 31 συμμετέχοντες της ομάδας του σεξ απέρριψαν αυτομάτως μια πέτρα από τα νεφρά τους, δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης «θεραπείας» έφτασε το 83,9%! Στη ομάδα του φαρμάκου, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 47,6% (10 από τους 21), ενώ στην ομάδα ελέγχου μόλις 34,8% (8 από τους 23).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου