-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Τα νέα των Φίλων Οχυρού

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με αφορμή την 76η Επέτειο από την «Μάχη των Οχυρών», διοργανώνει με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο 08 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 ορεινό αγώνα δρόμου 14 χλμ «Δρόμος Θυσίας» για πρώτη φορά στο Οχυρό Ιστίμπεη, 16 χλμ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Μακεδονίας – Θράκης, προς τιμή των Ηρώων από την «Μάχη των Οχυρών» στη λεγόμενη γραμμή Μεταξά.

α.      Εκκίνηση – Τερματισμός: οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.
β.       Ώρα έναρξης: 11.00
β.      Διαδρομή: 14 χλμ οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ – οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ
γ.       Στα 300μ μετά την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά προς Ποποτλίβιτσα (Παπαδοπούλα) και κινούμαστε πλέον σε χωμάτινο δρόμο.
δ.       Συνεχίζοντας την διαδρομή θα συναντήσουμε στα δεξιά μας παλιό Βουλγάρικο και Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος και σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.
ε        Στο 4ο χλμ συναντάμε την λεγόμενη Βουλγαρόβρυση  και έπειτα σε πυκνή βλάστηση, ανταμώνουμε το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκου και φτάνουμε στο λεγόμενο λαιμό.
δ.       Διασχίζοντας την διαδρομή, περνάμε από κάτω από την Προωθημένη και μεσαία Παπαδοπούλα.
δ.      Διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσης.
ε.       Στο 5ο χλμ περίπου, θα ανταμώσουμε με έκπληξη σε υψόμετρο 1.570μ, παλιό γήπεδο του μπάσκετ από την δεκαετία του 70’.

  ζ.     Φτάνοντας στην Ποποτλίτσα, ουσιαστικά γίνεται ένας κύκλος και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για τον τερματισμό όπου στα 50μ πριν, θα δίδεται κλαδί ελιάς σε κάθε αθλητή και με τον τερματισμό θα καταθέτουν στο μνημείο πεσόντων ως ένδειξη «ΤΙΜΗΣ» και «ΕΙΡΗΝΗΣ». 

Έγγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου