-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπωσιακό υδάτινο πάρκο στην Κίνα!

Το πάρκο νερού Yanweizhou βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Jinhua στην κεντρική επαρχία Zhejiang στην ανατολική Κίνα και είναι ένας φυσικός παραποτάμιος υγρότοπος όπου οι ποταμοί Wuyi και Yiwu συγκλίνουν για να σχηματίσουν τον ποταμό Jinhua. 
Αυτός ο 64-στρεμμάτων υγρότοπος ήταν για πολλά χρόνια ένας εγκαταλειμμένος τόπος, μέχρι που έγινε κέντρο για πολιτιστικές δραστηριότητες και ένας από τους πιο όμορφους χώρους πρασίνου. Εδώ υπάρχει πυκνή βλάστηση, σπάνια είδη φυτών και πτηνών αλλά και πλήθος ερωδιών ομορφαίνουν το τοπίο.
Το επίκεντρο του πάρκου είναι η πεζογέφυρα που προσφέρει όμορφες εικόνες στους περηπατητές, που συρρέουν εδώ για να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο. Το πάρκο άνοιξε τον Μάιο του 2014 και δέχεται κατά μέσο όρο καθημερινά 40.000 επισκέπτες, ενώ πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο για το Τοπίο της Χρονιάς στο World Architecture Festival 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου