-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Αγγειοπλαστική

Η αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών, το γνωστό σε όλους «μπαλονάκι» ή PTCA ή PCI, είναι ουσιαστικά μια θεραπευτική πράξη που εκτελείται από καρδιολόγους προκειμένου να ανοιχτεί η στεφανιαία αρτηρία που έχει φράξει και να αποκατασταθεί η ροή αίματος στο μυοκάρδιο.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, ένα πολύ λεπτό πλαστικό σωληνάκι προωθείται από το σημείο εισαγωγής, συνήθως από το πόδι, μετά από τοπική αναισθησία, μέχρι την καρδιά, στο σημείο που αρχίζουν οι στεφανιαίες αρτηρίες.

Μέσα από το σωληνάκι, διοχετεύεται ένα πολύ λεπτό σύρμα, στο άκρο του οποίου βρίσκεται ένα ξεφούσκωτο «μπαλονάκι». Όταν το μπαλονάκι φτάσει στο σημείο που βρίσκεται η στένωση, ανοίγει, με αποτέλεσμα να διανοίγεται το στενωμένο τμήμα και να αποκαθίσταται η κυκλοφορία του αίματος. Συνήθως, συνοδεύεται από τοποθέτηση ειδικού ελάσματος (stent) που κρατά την αρτηρία ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου