-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Χρόνια Ουδετοροφιλική Λευχαιμία

Η Χρόνια Ουδετοροφιλική Λευχαιμία (CNL) είναι ένα σπάνιο χρόνιο μυελοϋπερπλαστικό νεόπλασμα (καρκίνος του αίματος) που χαρακτηρίζεται κυρίως από λευκοκυττάρωση, αλλά συχνά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα κλινικά, εργαστηριακά και μοριακά χαρακτηριστικά.
Η παρατεταμένη ουδετεροφιλία (παραγωγή ουδετερόφιλων λευκοκυττάρων στο μυελό των οστών) οδηγεί στη διάχυση των ουδετερόφιλων στο κυκλοφορούν αίμα και τελικά στη συσσώρευσή τους στο ήπαρ και στη σπλήνα, προκαλώντας τη διόγκωσή τους (ηπατοσπληνομεγαλία). Η πορεία και εξέλιξη της νόσου είναι αργή, με χρόνο επιβίωσης από 6 μήνες έως 20 έτη. Στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο δεν παρατηρείται αξιοσημείωτη δυσπλασία σε οποιαδήποτε συγγενή σειρά κυττάρων, ενώ οι κυτταρογενετικές μετρήσεις είναι φυσιολογικές σε σχεδόν 90% των ασθενών.

ΑΙΤΙΑ
Αν και είναι γνωστό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζεται με έναν άλλο τύπο λευχαιμίας, που ονομάζεται Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, τα ακριβή αίτια που την προκαλούν παραμένουν άγνωστα.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μέχρι τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση της Χρόνιας Ουδετεροφιλικής Λευχαιμίας επικεντρωνόταν περισσότερο στον έλεγχο της νόσου παρά στη θεραπεία. Λόγω της μεγαλύτερης ηλικίας των ασθενών και των πολλαπλών κυτταρογενετικών ανωμαλιών, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αδύνατη η επίτευξη μιας μακροχρόνιας ύφεσης της νόσου, ιδίως όταν αυτή φτάνει στο στάδιο της πιο επιθετικής λευχαιμίας. Οι θεραπευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι η χρήση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ενώ χειρουργικά επιλέγεται η μεταμόσχευση μυελού οστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου