Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Για εκείνον που θαυμάζεις τελικά, αλλάζεις..

Γράφει η Sandra Di Cardi
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, να μην κάνω ξανά χατίρι κανενός. Ποτέ. Μόνο τα χατίρια τα δικά μου υποσχέθηκα να κάνω κι αυτό επειδή μου τα άργησα τα χατίρια μου, πολύ. Και δεν έπρεπε γιατί ναι μεν έκανα τα χατίρια των άλλων αλλά μετά δεν τους άρεσε κιόλας, και έτρωγα και υποτίμηση.
Ρε την παλεύετε;;; Τα παράτησα με αυτούς και ασχολήθηκα με εμένα. Ασχολήθηκα τόσο πολύ, πίστεψα τόσο πολύ σε εμένα που ωωωωωω του θαύματος, γνώρισα αυτόν. Γνώρισα αυτόν που με έκανε να πιστέψω σε μένα ακόμα περισσότερο. Αλλά με βοήθησε γιατί πίστευε και αυτός πολύ σε εκείνον.
Τέτοιους ανθρώπους ήθελα στο πλευρό μου για να τους θαυμάζω. Και αυτόν, τον θαυμάζω πολύ. Για τον χαρακτήρα του, για το σώμα του, για την πειθαρχία του, για τις αρχές του, για τα όλα του.
Με ένα μαγικό τρόπο με έκανε να αλλάξω κάτι στην καθημερινότητα μου, κάτι που με ωφέλησε τρελά. Με έκανε να πάω γυμναστήριο, ΠΟΙΟΝ? ΕΜΕΝΑ!!!! Που δεν έχω ξαναπατήσει ποτέ μου σε γυμναστήριο και για να είμαι ειλικρινής, δε σκόπευα. Πάντα μου έλεγε να φροντίζω το σώμα μου για να με φροντίζει κι αυτό. Να φροντίσω την πλάτη μου για να μη με πονάει πια. Να γυμνάζομαι για να ανεβαίνω τις σκάλες, τις πολλές σκάλες, πιο εύκολα (λαχάνιαζα σα να καπνίζω 3 πακέτα την ημέρα, και δεν καπνίζω).
Επίσης εδώ και αρκετά χρόνια είχα το χρώμα των μαλλιών μου, ανοιχτό μελί. ΔΕΝ ήθελα το φυσικό μου χρώμα, καστανό σκούρο, με τίποτα. Όμως αυτός, με έκανε να τα αλλάξω. Με έκανε να αγαπήσω τα φυσικά μου μαλλάκια και μάλιστα να βάζω και δαφνέλαιο για να τα κρατάω σκούρα. Με έκανε να αγαπήσω το πρόσωπο μου, ξανά, με σκούρο μαλλί.
Αυτός ο άνθρωπος με έκανε να θαυμάσω την ειλικρίνεια του στο μέγιστο βαθμό. Δεν πίστευα πως υπάρχουν άντρες αληθινοί και με τιμή μετά από αυτά που είδαν τα ματάκια μου. Το άλλαξα και αυτό. Σταμάτησα να ζηλεύω και να ψάχνω κινητά. Ξεκίνησα να κουρνιάζω σα σπουργιτάκι στην αγκαλιά του και να νιώθω αυτό που κάθε άνθρωπος θέλει να νιώσει. Την ευτυχία. Την αγαλίαση στην ψυχή του. Την ηρεμία. Την εμπιστοσύνη. Άλλαξα τον τρόπο που κοιμάμαι, ναι, κοιμάμαι ήσυχα πλέον. Δε βαράει το κινητό μέσα στη μαύρη, κατάμαυρη νύχτα κι όταν βαράει, ξέρω ότι δεν είναι κάποιο γκομενάκι. Μέγάλος άθλος για μένα. Συνήθως έκανα ότι πήγαινα στο μπάνιο με σκοπό να τσεκάρω το μήνυμα από το γκομενάκι.
Πολλά ψυχολογικά προβλήματα απέκτησα και το παραδέχομαι, αλλά μαγκιά μου τρελή, επίσης, που κατάφερα να τα αφήσω όλα πίσω και να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου, για έναν άντρα. Έναν άντρα που με έμαθε πως αξίζω να είμαι διεκδικίσιμη, μη δεδομένη και ψυχικά υγιής και ευτυχισμένη.
Τον θαυμάζω άπειρα γιατί κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα, ξέρει να βρει τη λύση ήσυχα κι ωραία.
Τον θαυμάζω γι αυτά τα μαύρα μάτια του, που έχουν όλο το φως του κόσμου. Τον θαυμάζω για το κουράγιο του, γιατί σε κάθε δυσκολία μου λέει “Δεν πειράζει, εγώ είμαι υγιής κι αυτό μου φτάνει.
Τον θαυμάζω για τον τρόπο που αγαπάει τους γονείς του και το σεβασμό που τους δείχνει. Τον θαυμάζω για τον τρόπο με τον οποίο αγαπάει τον εαυτό του κι έπειτα εμένα.
Ε ναι, λοιπόν, γι αυτόν άλλαξα γιατί του άξιζε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου