-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Θέλω έναν άνθρωπο, ολόδικο μου ρε γαμώτο!

Γράφει η Εύα Αρβανιτάκη
Βαρέθηκα πια να βλέπω σχέσεις επιφανειακές, υπερκατανάλωση εαυτών που τριγυρνούν εδώ και εκεί σαν σκιές, τρελαμένες στην αρχή, φθαρμένες μετά και στο τέλος!
Κενό.
Και φτου πάλι απ’ την αρχή!
Χέρια αγγίζουν, χείλη γεύονται, σώματα ενώνονται, γέλια ακούγονται και σβήνουν σαν κεριά καπνίζοντας. Βαρέθηκα πια να ακούω ιστορίες συναισθηματικά ανάπηρες, μισοτελειωμένες, πικρές, καρδιές που τρέχουνε στις κατηφόρες ιδρωμένες από χαρά γεμάτες χρώματα, συνεπαρμένες από μουσικές κι όμως στο τέλος του δρόμου βρίσκουνε γκρεμό κι οι φωνές τους; Σταματούν απότομα.
Θέλω έναν άνθρωπο ολόδικό μου και να είμαι ολόδική του – κι είναι σπάνιο! Να είναι η πρώτη μου έγνοια όταν ξυπνώ, να σφίγγω δυνατά το μαξιλάρι στην σκέψη του πριν κοιμηθώ, να φιλά τα δάκρυά μου και να ξαφνιάζεται απ’ τα δυνατά μου γέλια. Να γίνομαι καλύτερη και να γίνεται κι εκείνος.Να με βλέπω μες στα μάτια του, κι ύστερα να με χάνω, για να με βρει αυτός.Όταν φορές θα τρέχω μέσα σ’ έναν λαβύρινθο απελπισμένη ψάχνοντας να βρω γαλήνη, να μου την δίνει εκείνος. Γιατί κάθε μου χαρά, κάθε τρένο, κάθε γιορτή να φωνάζει «εμείς». Εγώ και εσύ!
Θέλω να βρω έναν άνθρωπο να πηγαίνουμε στο θέατρο, στα ταβερνάκια,  στο λιμάνι βόλτα, να μαγειρεύουμε μαζί,  να βλέπουμε ταινίες, να μου κάνει τις πιο όμορφες εκπλήξεις και συνάμα και τις πιο απλές, να με κάνει να γελάω δυνατά.
Θέλω να βρω έναν άνθρωπο να μου ταιριάζει και να μας το λένε όλοι,να μη μου λέει μεγάλα λόγια μα ούτε και δειλά,να έχω ένα γλυκό του “Καληνύχτα” κάθε βράδυ και ενα χαμογελαστό του “Καλημέρα” κάθε πρωί!!!
Θέλω να βρώ έναν άνθρωπο να του διαβάζω τα άρθρα μου και να μ”έχει αγκαλιά,να του μιλώ για όλες τις σκέψεις μου χωρίς να φοβάμαι,να κάνω σχέδια μαζί του και να μην τρέμω μήπως τον χάσω το επόμενο λεπτό.
Θέλω να βρω έναν άνθρωπο να είναι μαζί μου γι’αυτό που είμαι,να με κοιτάει στα μάτια και να χαμογελά,να με παίρνει στη μέση της νύχτας τηλέφωνο,έτσι απλά…για να ακούσει τη φωνή μου.
Θέλω να βρω έναν άνθρωπο να με σηκώνει με το χαμόγελο του όταν με γονατίζει ο κόσμος.
Θέλω να βρω έναν άνθρωπο να ‘χει στο στόμα του ασφαλές το όνομά μου, να με αφήνει να ‘χω και εγώ όνειρα και να μη με πνίγει με τα δικά του, αλλά να κάνουμε όνειρα και για το κοινό μας μέλλον.
Θέλω έναν άνθρωπο να βάζει το γράμμα μου πρώτο πριν το δικό του!
Θέλω έναν άνθρωπο να διαφωνούμε όταν υπάρχει λόγος.
Θέλω εκείνον που θα καταφέρει να με διαχειριστεί χωρίς να θέλει να με αλλάξει.
“Ο άνθρωπος μου θα ‘χεί μια όμορφη ψυχή γεμάτη απο ‘μένα! Και δύο μάτια που σαν με βλέπουν θα ξέρουν πως ανήκουν μονάχα εδώ. Ο άνθρωπος μου θα ‘ναι εκείνος που μέσα του θα βλέπω τη καλύτερη εκδοχή μου. Εκείνη την εκδοχή που δημιούργησε αυτός!”
Αν έχεις έναν άνθρωπο ολόδικό σου, θα σου μοιάζει. Κράτα τον, Αγάπα τον, κάνε τον Θεό σου και Λάτρεψέ τον. Φρόντισέ τον και δείξ’ του το, μίλα του και κράτα του το χέρι σφιχτά μέσα στο δικό σου. Ο έρωτας, είναι λουλούδι. Μην το κόβεις άσκοπα μέσα απ’ το δάσος για να το χαρείς ώσπου να ξεραθεί κι ύστερα να το πετάξεις. Μην το ξεριζώσεις άδικα, μην το μαδήσεις.

Βρες το και άστο ν’ ανθίσει ή άσε, να σε βρει αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου