-->Νέες φωτογραφίες από αγώνες του Διαγόρα για το 2016-2017 --> Στην ετικέτα ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, έχει προστεθεί η ενότητα ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ, όπου και μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι σχετικά με το χωριό μας. -->Το kerkinitoday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Kατοικία “ζεσταίνεται” μέσα σε θερμοκήπιο!

Ο Charles Sacilotto και η σύζυγός του Marie Grammer σκέφτηκαν να εξοικονομήσουν ενέργεια στο σπίτι τους στη Στοκχόλμη τοποθετώντας το ακίνητο μέσα σε ένα θερμοκήπιο! Αν και πρόκειται σίγουρα για έναν αντισυμβατικό τρόπο θέρμανσης, ωστόσο η ιδέα τους αποδείχτηκε σοφή και αποτελεσματική. Η φυσική ηλιακή ενέργεια προσφέρει ζεστασιά δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.
Οι ίδιοι κατασκεύασαν ένα θερμοκήπιο μέσα στο οποίο έβαλαν την κατοικία, σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος. Με 4 χιλιοστά γυαλί ασφαλείας σχεδιάστηκε για να αντέχει τα στοιχεία της φύσης, ενώ ολόγυρα το ζευγάρι φύτεψε φυτά και λαχανικά. Βέβαια, για τις κρύες μέρες χρησιμοποιούν επιπλέον θέρμανση στο εσωτερικό, ωστόσο, όπως λένε τα πλεονεκτήματα είναι πολλά από την κατασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου