-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Λευχαιμία

Η λευχαιμία είναι καρκίνος του αίματος και χαρακτηρίζεται από ανώμαλο πολλαπλασιασμό των λευκών κυττάρων. Τα κύτταρα του αίματος παράγονται στο μυελό των οστών και είναι τα ερυθρά, τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια.

ΤΥΠΟΙ
Η λευχαιμία χωρίζεται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: την οξεία και τη χρόνια. Στην οξεία μορφή ανήκει η οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία και η οξεία μυελογενής λευχαιμία ενώ στη χρόνια ανήκει η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία και η χρόνια μυελογενής. Τέλος, υπάρχει και η λευχαιμία εκ τριχωτών κυττάρων.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τα συμπτώματα της λευχαιμίας είναι:
Πυρετός, νυχτερινοί ιδρώτες και γενικά τα συμπτώματα της γρίπης.
Μείωση του βάρους.
Πόνος στα οστά και στις αρθρώσεις.
Οι ασθενείς αρρωσταίνουν εύκολα, ενώ αναρρώνουν δύσκολα.
Πονοκέφαλος ,ζάλη και ναυτία.
Διάρροια.
Αναιμία.
Αιμορραγία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, ο γιατρός χρησιμοποιεί κυρίως τη χημειοθεραπεία. Βοηθητικά είναι επίσης η ραδιοθεραπεία, η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή των αρχέγονων κυττάρων, τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα στεροειδή. Τέλος, αρκετά συχνά μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου