Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ασυνήθιστος τιρκουάζ ποταμός!

Μέσα στο καταπράσινο τροπικό δάσος του Εθνικού Πάρκου Tenorio Volcano στην Κόστα Ρίκα ένα γαλαζοπράσινο ποτάμι δεσπόζει στο τοπίο και προκαλεί εντύπωση με την ομορφιά του. 
Ο ποταμός Rio Celeste σχηματίζεται από τη συμβολή δύο μικρότερων ποταμών και στο σημείο όπου συναντώνται τα νερά υπάρχει πλήρη διαφάνεια και έντονο μπλε χρώμα.Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν πλήρως γιατί ο Rίο Celeste έχει ένα τέτοιο εντυπωσιακό τιρκουάζ χρώμα. Πολλές υποθέσεις υπήρχαν, όπως ότι στο νερό που περιέχεται χαλκός ή ανθρακικό ασβέστιο και θείο ή ότι η εγγύτητα του ποταμού στο ηφαίστειο Tenorio προκάλεσε το μπλε χρώμα. Ωστόσο αυτό το χρώμα αυτό οφείλεται στην παρουσία ορισμένων ορυκτών στο νερό του ποταμού που αντανακλούν στο φως του ήλιου με τέτοιο τρόπο που το νερό αποκτά αυτή την απίθανη απόχρωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου