-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Πέντε ανώνυμες επιστολές που εξομολογούνται ανεξιχνίαστα εγκλήματα_μέρος 1ο

Οι τύψεις δουλεύουν με περίεργο και εντελώς δικό τους τρόπο στον ανθρώπινο ψυχισμό, αναγκάζοντας πολλές φορές τον δράστη να εκφραστεί με ομολογουμένως απροσδόκητα μέσα.
Όταν μάλιστα η πράξη εγείρει ποινικές συνέπειες, τότε ένα ανώνυμο γράμμα είναι ο πλέον ακίνδυνος και ανώδυνος τρόπος να ομολογήσει το έγκλημα χωρίς να μπει στο στόχαστρο των αρχών.
Κι έτσι, όσο περίεργο κι αν μοιάζει, στις παρακάτω ανεξιχνίαστες υποθέσεις το μόνο πειστήριο είναι μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από τον δράστη.
Όσο πιο άρρωστο παίρνει δηλαδή…

Ο φόνος ανήλικης Αυστραλής
Την πρωτοχρονιά του 1921, η 12χρονη Νελ Άλμα Τίρτσκε από τη Μελβούρνη στάλθηκε από τους γονείς της στο διπλανό παντοπωλείο, από το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε γυμνό, βιασμένο και στραγγαλισμένο σε ένα σοκάκι, όταν και επικράτησε πανικός για το ανατριχιαστικό έγκλημα. Με την κοινωνική πίεση στον λαιμό της, η αστυνομία έσπευσε να αναγνωρίσει ως ύποπτο τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ, κάποιον Κόλιν Κάμπελ Ρος, ο οποίος δεν διέθετε καλό άλλοθι. Στο σπίτι του βρέθηκε μάλιστα ένα κουβάρι τρίχες και αμέσως συνελήφθη.
Ό,τι ακολούθησε, στέκει μνημείο κακοδικίας στα αυστραλιανά δικαστικά χρονικά! Πληρωμένοι μάρτυρες ενοχοποίησαν τον Ρος, αν και το τεστ στις τρίχες έδειξε υπεράνω αμφιβολίας ότι δεν ανήκαν στο τραγικό κοριτσάκι. Κι όμως ο ύποπτος καταδικάστηκε σε απαγχονισμό. Στις 23 Απριλίου 1922, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή του, ο Ρος έλαβε μια ανώνυμη επιστολή, στην οποία ο αποστολέας ισχυριζόταν ότι εκείνος είχε βιάσει και σκοτώσει τη Νελ. Ο φερόμενος ως δράστης ένιωθε τύψεις για το ειδεχθές του έγκλημα και τον πόνο που προκάλεσε στους οικείους του κοριτσιού, παραδεχόταν ωστόσο ότι δεν μπορούσε να ομολογήσει για να μην πικράνει τη δική του οικογένεια.

Ο δικηγόρος του Ρος προσπάθησε να καθυστερήσει την εκτέλεση στο φως της επιστολής, αν και δεν τα κατάφερε: ο Ρος κρεμάστηκε την επόμενη μέρα. Ήταν 29 χρονών. Το 2008 έλαβε χάρη για το αδίκημα που δεν διέπραξε ποτέ, καθώς 86 χρόνια μετά η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Όσο για τον πραγματικό δράστη, δεν βρέθηκε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου