-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Πέντε ανώνυμες επιστολές που εξομολογούνται ανεξιχνίαστα εγκλήματα_μέρος 4ο

Η έκτρωση που πήγε στραβά
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1965, η 22χρονη Τζούντιθ Χάιαμς από τη Φλόριντα απέσυρε 300 δολάρια από τον τραπεζικό της λογαριασμό και πήγε στη δουλειά της, σε μια κλινική του Τζάκσονβιλ. Κατόπιν χάνονται τα ίχνη της. Το αμάξι της βρέθηκε αργότερα στην Ατλάντα, 1.000 χιλιόμετρα μακριά δηλαδή, και οι περίοικοι είδαν έναν άντρα να το εγκαταλείπει εκεί.
Ξετυλίγοντας το νήμα της υπόθεσης, η αστυνομία βρήκε ότι η κοπέλα είχε κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στην κλινική που εργαζόταν, ζητώντας να σταλούν τα αποτελέσματα σε έναν οδοντίατρο. Σύμφωνα με τις έρευνες, η Τζούντιθ και ο οδοντίατρος εραστής της είχαν κανονίσει παράνομη έκτρωση για τη 14η Σεπτεμβρίου. Ο ρουμάνος γιατρός που θα διέκοπτε παρανόμως της κύηση συνελήφθη μεν, αν και το έσκασε αργότερα αφήνοντας τις Αρχές χωρίς περαιτέρω στοιχεία.
Για τα επόμενα 25 χρόνια καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε, μέχρι το 1990 τουλάχιστον, όταν πήρε η ιστορία μια αναπάντεχη τροπή. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Τζάκσονβιλ έδινε μια διάλεξη στην Ομάχα της Νεμπράσκα, όταν και άκουσε στο ραδιόφωνο έναν παραγωγό που ζητούσε άμεση συνάντηση μαζί του για την υπόθεση της Τζούντιθ Χάιαμς! Όταν τηλεφώνησε ο αστυνομικός στον σταθμό, ο παραγωγός αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει επικοινωνία, αν και δύο μέρες αργότερα κάποιος άλλος επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του πως η κοπέλα ήταν ζωντανή και ζούσε στην Ομάχα. Τρίτο ανώνυμο τηλεφώνημα «έδωσε» τον φυγά ρουμάνο γιατρό, που ζούσε τώρα στη Βουδαπέστη, αν και μέχρι να καταφτάσει η Interpol τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Η ιστορία μπήκε κάποια στιγμή στο στόχαστρο της τηλεοπτικής εκπομπής «Unsolved Mysteries» και όταν μεταδόθηκε το επεισόδιο ένα ανώνυμο γράμμα κατέφτασε στο αστυνομικό τμήμα του Τζάκσονβιλ. Ο αποστολέας ισχυριζόταν ότι η Χάιαμς είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της έκτρωσης και η σορός της είχε ριχτεί στη θάλασσα του Μαϊάμι. Οι εξαντλητικές λεπτομέρειες που παρείχε η επιστολή για την υπόθεση έπεισαν τις Αρχές ότι ήταν αυθεντική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου