-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Εκείνη που του πήρε το μυαλό

Η ιστορία του αναγνώστη Δημήτρη είναι δύσκολη περίπτωση. Είναι δύσκολη από τη φύση της. Είναι από αυτές που οι περισσότεροι που θα την ακούσουν θα πέσουν να «φάνε» τον πρωταγωνιστή.
Ο Δημήτρης λοιπόν, παντρεμένος με ένα υπέροχο παιδί και μια καταπληκτική σύζυγο. Καθημερινότητα, όμορφη ρουτίνα και ένα μωρό να τους ταράζει τα νερά. Από τα λίγα που ξέρω ο Δημήτρης δεν παντρεύτηκε από παράφορο έρωτα αλλά από αγάπη και λογική. Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το κακό σε αυτό. Κανένας παράφορος έρωτας ή τουλάχιστον σχεδόν κανένας, δεν έζησε αρκετά για να γεράσει.
Σκέψου λίγο την έννοια του συζύγου. Είναι αυτός που κουβαλάει μαζί σου το ζυγό της ζωής, τα βάρη και τα βάσανα. Όποτε η επιλογή του συζύγου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να κρίνεται μόνο από την τρέλα της στιγμής και της περιόδου. Πρέπει να κοιτάξεις πέρα από τα εμφανή.
Ο Δημήτρης έμπλεξε. Έμπλεξε με το λάθος θηλυκό, τη λάθος στιγμή. Έμπλεξε με τη γυναίκα «player» όπως έχω γράψει και παλαιότερα. Δυναμική, με αέρα και ταμπεραμέντο. Του «πήρε» τα μυαλά για ένα διάστημα περίπου επτά μηνών. Βυθισμένος σε ψέματα και διπλά κρεβάτια. Διχασμένος ανάμεσα στη γυναίκα της ζωής του και το πάθος της ζωής του. Ενέδωσε για επτά μήνες και δεν είναι καθόλου περήφανος για αυτό.
Αλλά λάθη όλοι κάνουμε.

Μπορώ να σε ενημερώσω λοιπόν πως ο πρωταγωνιστής μας δεν περνούσε και τόσο εύκολα όσο φαντάζεσαι. Δεν ήταν ποτέ του με το «γκομενάκι» και στα αρχίδια του όλα. Κάθε φορά που έλεγε ψέμματα στη γυναίκα του, πληγωνόταν και ο ίδιος. Γιατί η γυναίκα του ήταν η μάνα του παιδιού του. Αυτή που χάριζε την οικογενειακή θαλπωρή και όλη την περιποίηση της, τόσο σε αυτόν όσο και στο παιδί τους. Παρ’ όλα αυτά ο Δημήτρης τα «σκάτωσε» την «πάτησε» και αφέθηκε σε ένα πάθος τη χειρότερη δυνατή χρονική περίοδο.
Λίγες ώρες χαράς γέλιου και ηδονής δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν το κενό που ένιωθε μέσα του όταν σκεφτόταν το παιδί τους και πως ίσως έπρεπε να μεγαλώσει μακριά του. Στη σκέψη και μόνο του διαζυγίου «έχανε» τη γη κάτω από τα πόδια του. Εύλογα θα αναρωτηθείς «τότε γιατί έμπλεξε με την μικρούλα;»
Είπαμε, άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε. Η «δουλειά» μου βέβαια δεν είναι να του «χρυσώσω» το χάπι. Εγώ μπορώ να καταλάβω την αδυναμία της στιγμής που οδήγησε σε ένα επαναλαμβανόμενο λάθος επτά μηνών. Σκοπός μου είναι να εξηγήσω και στον μη μυημένο στα λάθη και πάθη, πως ο «θύτης» μας δεν περνούσε και τόσο εύκολα όσο φαντάζεσαι.
Οι τύψεις και το ψέμα, ήταν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας του. Έκλεινε τα μάτια του αλλά δεν μπορούσε να βρει την ηρεμία του. Από την μία η οικογένεια του, που τόσο πολύ αγαπούσε και από την άλλη το πάθος που τόσο του είχε λείψει.
Έπειτα από επτά μήνες λοιπόν, ο Δημήτρης βρήκε το σθένος και έκανε το σωστό. Χώρισε από το πάθος, τα ψέμματα και την αμφιβολία και επέστρεψε πιο αποφασισμένος από ποτέ στην οικογένεια του. Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε, εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά.

Αυτή τη στιγμή ο «αλητάκος» που ακούει στο όνομα στο όνομα Δημήτρης, κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του, τη σύζυγο και το υπέροχο παιδάκι τους. Παλεύει μόνος του, τους εσωτερικούς του δαίμονες, αλλά είμαι σίγουρος πως θα τα πάει περίφημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου