-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Όταν γνώρισα την κοπέλα του αγοριού μου

Η Γιώτα είναι ένα κορίτσι με ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς ζωής, καθότι είναι γιατρός στα σκαριά. Κάπου ανάμεσα στις εφημερίες και το διάβασμα μεταπτυχιακών, μια μπόρα ήρθε αναπάντεχα να της θυμίσει πως έχει ανάγκη να ζήσει, να φροντίσει λίγο και τον εαυτό της. Επιστρέφοντας σπίτι της, αποδέχεται, αν κι απορημένη, το αίτημα φιλίας στο Facebook από έναν άγνωστο. Ο Κ. λοιπόν ή «κύριος τέλειος» όπως εκείνη τον αποκαλεί, έφτασε από έναν άγνωστο να γίνει ο γνώριμος σωτήρας της. Ξεκίνησαν αμέσως να έχουν μια συνεχή επικοινωνία απ’ την οποία δεν έλειπαν τα αστεία, οι έξυπνες ατάκες και γενικώς η αίσθηση καλοπέρασης.
Θες επειδή έρχεται αντιμέτωπη με τον απόλυτο πόνο των νοσοκομείων, ή επειδή βλέπει πως οι άνθρωποι που αγαπάμε, αργά ή γρήγορα φεύγουν, πάντως εκείνη παραδέχεται πως δεν επέτρεπε στον εαυτό της να νιώσει πολλά γιατί φοβόταν. Ωστόσο αυτή τη φορά αποφάσισε να ρίξει «το τείχος της» κι έτσι δεν άργησε να συναντηθεί με τον άνθρωπο που γέμιζε τις μέρες και τις νύχτες της, βγάζοντάς τη απ’ την πλήξη της καθημερινότητάς.
Σε μια βραδιά μακριά από άγχη και υποχρεώσεις, η Γιώτα νιώθει μια απίστευτη φυσικότητα και οικειότητα σα να γνωρίζει τον Κ. από παλιά. Βρίσκει ελκυστικό τον τρόπο που την προσεγγίζει και σε συνδυασμό με το κλίμα ευφορίας, δημιουργεί το ιδανικό της σενάριο. Δεν αργούν να μπουν σε σχέση και τα πράγματα φαντάζουν μαγικά. Της φέρεται με στοργή, είναι γλυκός και τρυφερός, περιποιείται όλα τα παραμελημένα της κομμάτια. Η Γιώτα δε μπορεί  να πιστέψει το πόσο καλός είναι μαζί της, πόσο ονειρεμένο είναι αυτό που έχουν, κι έτσι ο φόβος και η καχυποψία συνεχίζουν τα τριβελίζουν το κεφάλι της. Τα σχέδια που κάνουνε για τον μέλλον, οι στιγμές ξενοιασιάς που ζουν, της επέτρεψαν ν’ αφήσει σταδιακά τον εαυτό της πιο ελεύθερο, να ενθουσιάζεται όλο και πιο πολύ και αν και δε το νιώθει τόσο ξεκάθαρα, να ερωτεύεται.

Κι ενώ για ένα καλό χρονικό διάστημα η σχέση τους μοιάζει ονειρική, η Γιώτα νιώθει πως κάτι αρχίζει ν’ αλλάζει, κάτι μπάζει στην όλη ιστορία. Αρχικά, ο Κ. ξεκινά να χάνεται, δεν της επιτρέπει καν να τον αναζητήσει, αφού πάντα το κάνει αυτός όποτε θελήσει. Είναι σαν καιρό τώρα να κρύβει κάτι, κι όλη αυτή η αίσθηση της αμφιβολίας λίγο λίγο επαναφέρει τους φράχτες που προστάτευαν τον εαυτό της. Σ’ αυτή τη φάση όμως γνωρίζει πως τον έχει ερωτευτεί για τα καλά, χωρίς πισινές και περιθώρια για γυρισμό.
Κι ενώ μάταια προσπαθεί να τον απομυθοποιήσει, ένα βράδυ σε εφημερία, ο Κ. την καλεί λέγοντας της κάτι ακαταλαβίστικα για ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Παρότι δεν θέλησε να τον ακούσει, το κινητό της χτυπάει ξανά με μήνυμα από ένα προφίλ που δεν γνώριζε. Το μήνυμα αυτό την παρότρυνε να ψάξει το προφίλ μιας κοπέλας που είχαν κάτι κοινό. Σε κλάσματα δευτερολέπτου παγώνουν όλα γύρω της.
Το κοινό στο οποίο αναφερόταν το «από μηχανής» μήνυμα ήταν φυσικά ο Κ. Ο τύπος διατηρούσε κανονικότατα σχέση με τη Γιώτα και με μια άλλη κοπέλα και μάλιστα εκείνη προϋπήρχε πολύ πριν της Γιώτας. Κλεισμένη, σοκαρισμένη και μόνη σ’ ένα απ’ τα δωμάτια του νοσοκομείου, βρίσκεται να αγνοεί τις αμέτρητες κλήσεις του και να μιλάει με την κοπέλα.
Ακόμη δεν μπορεί να αναλογιστεί τι είναι τραγικότερο· το ότι μιλάει με την κοπέλα του αγοριού της, (πόσο τραγελαφικός χαρακτηρισμός) ή το ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα τόσο καιρό; Ζούσε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δράματος. Η Γιώτα νιώθει προδοσία, κοροϊδία, αλλά κυρίως απώλεια, απώλεια του ανθρώπου που την έκανε να νιώσει όλα όσα πίστευε πως δε μπορούσε. Το συνονθύλευμα θλίψης, θυμού και απελπισίας έρχεται να σφραγίσει η θύμηση της μέρας εκείνης που πέτυχαν την κοπέλα του αγοριού της τυχαία στο δρόμο. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Κ. τις σύστησε κιόλας, σα να μην έτρεχε τίποτα, σα να ήταν όλα φυσιολογικά. Φυσικά παρέλειψε να αναφέρει πως ήταν και με τις δύο σε σχέση, γιατί αυτά είναι λεπτομέρειες.
Η Γιώτα ξεκινά να θυμάται κι άλλα περιστατικά που κι οι τρεις τους βρέθηκαν στο ίδιο μέρος, όλοι μια χαρούμενη παρέα. Ίσως και να ήταν κάποιο άρρωστο παιχνίδι που ο Κ. θεωρούσε πως κερδίζει έχοντάς τις και τις δύο μαζί στον ίδιο χώρο, σίγουρα πάντως δεν έδειχνε να αγχώνεται απ’ την κοινή τους παρουσία. Τώρα καταλαβαίνει και τα δήθεν οικογενειακά προβλήματα υγείας που προφασιζόταν για να καλύψει τα νώτα του και να δικαιολογήσει τους λόγους που χανόταν για μέρες.
Φυσικά η ιστορία με τον Κ. τελείωσε και η Γιώτα είναι ακόμη σοκαρισμένη, καθώς το γεγονός είναι πολύ πρόσφατο. Θέλει να ευχαριστήσει το ψεύτικο εκείνο προφίλ που της άνοιξε τα μάτια αλλά και το pillowfights. gr που της έδωσε την ευκαιρία να μοιραστεί την ιστορία της. Πόνος που μοιράζεται λίγο μετριάζεται όπως λένε.
Όλες οι Γιώτες εκεί έξω, ας μη χρεώνουμε τον εαυτό μας επειδή έχουμε ανάγκη από τρυφερότητα και αγάπη. Τυχεροί είμαστε όσοι μπορούμε να αισθανθούμε, κι όχι όσοι εκμεταλλευόμαστε τα συναισθήματα των άλλων για να γεμίζουμε κενά. Προετοιμάσου γιατί έχεις πολλά να δώσεις και να πάρεις, κι όταν αυτά θ’ αξίζουν, τότε θα δεις πως απ’ όλο αυτό δεν είσαι η νικημένη αλλά η νικήτρια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου