-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Τα παράτησα όλα και πήγα να τον βρω

Αυτή η ιστορία ανήκει στη Χρύσα
Η Χρύσα εμπιστεύτηκε εμένα και το pillowfights σε μία τόσο δύσκολη περίοδο στη ζωή της κι αυτό από μόνο του φέρνει τεράστια ευθύνη, αλλά και χαρά. Διαβάζοντας την ιστορία της ένιωθα να μιλώ σε φίλη που γνωρίζω από παλιά. Φίλη μακρινή που μου ζητά για λίγο να την ακούσω και να τη βοηθήσω. 
Κι επειδή τη Χρύσα τη συμπάθησα, δε θα κάτσω να κλάψουμε μαζί. Στην αρχή, δε θα πω ψέματα, βούρκωσα, γιατί είναι ένα κορίτσι που βρέθηκε ξαφνικά μακριά από οικογένεια και φίλους, χωρίς δουλειά για χάρη ενός έρωτα που έληξε άδοξα.Όμως, αμέσως συνήλθα για να δώσω σε μια φίλη τη δύναμη ν’ ανεβεί το δικό της Γολγοθά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Χρύσα εργαζόταν στην ίδια εταιρεία με τον Χ, ας τον πούμε «Χρήστο», όμως σε διαφορετικές πόλεις. Αυτή ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας κι αυτός ζούσε στο Ρέθυμνο. Μιλούσαν συνεχώς μέσω τηλεφώνου λόγω δουλειάς κι είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη οικειότητα, όμως ποτέ δεν είχαν συναντηθεί από κοντά.
Η Χρύσα, λοιπόν, αποφασίζει να κατέβει στην Κρήτη για διακοπές κι έτσι συναντήθηκαν περίπου πριν 5 μήνες για καφέ κάτι που αυτός επιδίωξε έντονα. Μία ώρα ήταν αρκετή. Η Χρύσα αποχώρησε από εκείνη την καφετέρια τρελά ερωτευμένη και την ίδια μέρα έκλεισε εισιτήρια για να τον επισκεφθεί ξανά μετά από ένα μήνα. Κι έτσι έγινε. Για ένα μήνα μιλούσαν διαρκώς και όταν κατέβηκε ξανά ήταν πλέον σε σχέση. Έμειναν λίγες μέρες μαζί και η πρωταγωνίστριά μας επέστρεψε και πάλι πίσω στη δική της πραγματικότητα.

Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση πάρθηκε από κοινού: Σχέση εξ’ αποστάσεως!Δύσκολο πράγμα για τη Χρύσα όμως όπως εξομολογείται, για χάρη του θα έκανε ακόμα πιο πολλά. Κι έτσι έγινε. Όμως πείτε το συγκυρία, πείτε το συνομωσία του σύμπαντος ή ό,τι άλλο θέλετε, η Χρύσα έχασε, λίγες μέρες μετά την επιστροφή της, τη δουλειά της. Και καλά μαντέψατε. Αποφασίζει ν’ αφήσει οικογένεια, σπίτι, φίλους και σκυλί για να μετακομίσει μόνιμα στην Κρήτη. Βιαστική η απόφασή της, για ένα άνδρα που γνώρισε τόσο μα τόσο λίγο. Όμως όταν ο έρωτας μιλάει, η λογική βγάζει τον σκασμό. Εκεί θα έψαχνε και για δουλειά. Ο Χρήστος την περίμενε με ανοιχτές αγκάλες. Της είχε βρει σπίτι, τη φρόντιζε, τη βοηθούσε να βρει δουλειά, τη γνώρισε στους φίλους του κι έψαχνε παράλληλα κι ο ίδιος για δουλειά. Και κανονικά κάπου εδώ θα έπρεπε να πούμε το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Αμ δε!
Ο Χρήστος άρχισε ν’ απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι – ήταν πολύ δραστήριος άνθρωπος και το πρόγραμμά του ήταν γεμάτο. Η Χρύσα, χωρίς φίλους και χωρίς δουλειά, περνούσε ώρες ολόκληρες μόνη της, προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε ξένο τόπο, με εντελώς διαφορετική νοοτροπία από αυτήν της πρωτεύουσας και μάλιστα χωρίς να του γίνεται φόρτωμα. Ξεκίνησαν τα παράπονα, οι καβγάδες, ο χρόνος τους όλο λιγόστευε και ο Χρήστος που η Χρύσα αγάπησε άλλαζε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Λες κι ένιωθε πνιγμένος κι ότι δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει την ευθύνη που έκρυβε η μεγάλη θυσία της Χρύσας.
Όσα η Χρύσα ονειρευόταν να ζήσει, όταν ετοίμαζε βαλίτσες για Κρήτη, βούλιαξαν κάπου στη Μεσόγειο. Και τη Μεγάλη Παρασκευή η Χρύσα σηκώνει το δικό της σταυρό. Ο «Χρήστος» της ανακοινώνει ότι δεν είναι ερωτευμένος μαζί της, ότι χρειάζεται χρόνο και ότι χάνει τον εαυτό του. Η Χρύσα χάνει τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια της και τον μοναδικό άνθρωπο που είχε ως στήριγμα στην απόφασή της να μετακομίσει τόσο μακριά από το σπίτι της. Και πέραν του πρακτικού θέματος, χάνει τον άνθρωπό της, τον έρωτά της. Διπλό το χτύπημα και η μάχη μόνο δική της.
Ο Χρήστος ή Χριστόφορος (ή όπως τον λένε τέλος πάντων) πιθανόν να μη γυρίσει ποτέ. Κι αν το κάνει, ίσως να είναι από λύπηση. Γιατί, όμως, άφησε τη Χρύσα να κάνει αυτό το βήμα εξαρχής; Για τον ίδιο λόγο που άφησε και η ίδια τον εαυτό της να το κάνει. Δεν αναγνώρισε την τεράστια ευθύνη που είχε ο ένας απέναντι στον άλλο μετά από μια τέτοια κίνηση. Ο Χ θα μπορούσε να την εντάξει στη ζωή του, πράγμα που φάνηκε ότι το έκανε αρχικά, όμως όταν κατάλαβε ότι ξέμεινε από αισθήματα κι ίσως να βαρέθηκε, άρχισε να γίνεται καπνός. Δεν ήθελε να την παρατήσει μόνη της στο νησί, όμως δεν ήθελε και να περάσει τη ζωή του μαζί της. Τελικά νίκησε μέσα του το δεύτερο. Έχω, όμως, την αίσθηση ότι η Χρύσα τον περιμένει ακόμη κι αυτό είναι το πιο τραγικό της υπόθεσης.
Μάζεψε κουκλίτσα μου τα πράγματά σου, κι έτσι όπως κατέβηκες στην Κρήτη, φύγε. Ακόμη κι αν δεν έλθει τώρα το τέλος, θα έλθει αργότερα, γιατί είναι φανερό ότι η ζωή εκεί δεν σου έκατσε καθόλου. Αλλιώς δε θα ένιωθες μετά από 4 μήνες τόση μοναξιά και αποξένωση. Υπάρχουν άνθρωποι που σε περιμένουν να επιστρέψεις σπίτι, που θέλουν να περνούν ώρες ολόκληρες μαζί σου και να σε βλέπουν να γελάς. Ή μήπως μέσα στη θολούρα του έρωτά σου, τους ξέχασες κι αυτούς;
Κλείσε το εισιτήριο που θα σε πάρει μακριά από αυτόν, έτσι ακριβώς όπως έκλεισες εκείνο για να τον συναντήσεις ξανά.
Κι άντε γεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου