-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Πέντε ανώνυμες επιστολές που εξομολογούνται ανεξιχνίαστα εγκλήματα_τελευταία ανάρτηση

Ο φόνος και οι δικαστικές του περιπέτειες
Επιστρέφοντας από τη δουλειά στις 15 Ιουνίου 1965, ο Άρνφιν Τόμπσον είδε τη σύζυγό του Ντόροθι κρεμασμένη στην αυλή της οικίας του, χτυπημένη μέχρι θανάτου: ο δράστης την κακοποίησε φριχτά και την κρέμασε κατόπιν έξω από την πίσω πόρτα με ένα καλώδιο. Μέσα στο σπίτι, ο άντρας βρήκε την κόρη και τη μητέρα του στα δωμάτιά τους, αμφότερες καλά στην υγεία τους, αν και δεν είχαν πάρει καν μυρωδιά το φρικιαστικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στον κάτω όροφο.
Τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία, ο Άρνφιν έλαβε ένα γράμμα, στο οποίο παραδεχόταν ο αποστολέας ότι είχε σκοτώσει τη σύζυγό του καθώς ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί της: «Αν δεν μπορώ να την έχω εγώ, ας μην την έχει κανένας». Ο δράστης ισχυριζόταν ότι ήθελε απλώς να την κρεμάσει(!), αν και το καλώδιο έσπασε, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να τη μαχαιρώσει και να της λιώσει το κεφάλι με ένα σφυρί. Η υπόθεση προχωρούσε αργά και μικρή πρόοδος είχε σημειωθεί μέχρι το φθινόπωρο, όταν άρχισε η αστυνομία να υποψιάζεται την πεθερά της Ντόροθι, η οποία φαινόταν να ξέρει κάτι.
Τον Μάριο του 1966, ένας 20χρονος νεαρός συνελήφθη για το αποτρόπαιο φονικό, ο οποίος παραδέχτηκε μεν ότι εκείνος είχε συντάξει την επιστολή, όχι όμως ότι είχε κάνει και τον φόνο. Αργότερα ομολόγησε αδιάφορα ότι «τη μαχαίρωσα και την κακοποίησα», αν και η επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών δεν πίστεψε ποτέ ότι ο νεαρός ήταν ο δράστης, παρά την ομολογία του. Έφτασε μάλιστα μέχρι και να καταθέσει υπέρ του στη δίκη!

Η πρώτη δίκη ακυρώθηκε ως κακοδικία και η δεύτερη απορρίφθηκε λόγω κακών αστυνομικών πρακτικών. Στο τέλος ο ύποπτος συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για τη σύνταξη της επιστολής και έφαγε από 1-10 χρόνια στη φυλακή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου