-->Νέες φωτογραφίες από αγώνες του Διαγόρα για το 2016-2017 --> Στην ετικέτα ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, έχει προστεθεί η ενότητα ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ, όπου και μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι σχετικά με το χωριό μας. -->Το kerkinitoday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Τα νέα του τόπου μας_Εορτασμός Αγίου Πνεύματος – Πάλη μέρος 1ο

Μία διαφορετική «παραδοσιακή» πάλη πραγματοποιήθηκε φέτος στο χωριό μας.
Η παράδοση – αν ξεχνάει τις ρίζες της, και γίνετε ετεροθαλής αδελφή της εξέλιξης, κάποια στιγμή θα χάσει όλη αυτή τη μαγεία που σαν παιδιά κουβαλάμε στις ψυχές μας.
Όταν λέω στο παιδί μου, για όσα έζησα βλέποντας παραδοσιακά δρώμενα (χορούς, ιπποδρομίες, πάλη), με κοιτάζει απορημένο ρωτώντας με που πήγαν όλα αυτά;   
Βλέπετε, όλα αυτά τα δρώμενα κάποτε, είχαν ένα κοινό παρονομαστή, την εκκλησία, και για να αποδείξω τα λεγόμενα μου και να μην θεωρηθώ παπαρολόγος, παραθέτω φωτογραφίες από παραδοσιακή πάλη των παλιότερων δεκαετιών που όλες γινόταν στον περίβολο της εκκλησίας μας.
Τώρα, θέλουμε και την φραπεδιά μας, και το παγωτό μας και το μάτι μας.
Μέσα σε όλα, παρουσιάζω το πρώτο μέρος της πάλης, που μόνο παραδοσιακή δεν μπορώ να την ονομάσω.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Μπάμπη Τριανταφυλλίδη που ήταν ο μοναδικός που προσφέρθηκε να βιντεοσκοπήσει για να βλέπετε τώρα εσείς όλο αυτό το υλικό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου