-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Τα νέα του τόπου μας_Έκτακτη επικαιρότητα – 3 Ιουνίου 2017

Δεν μπορώ να είμαι συνεχώς επικριτής της Δ.Ε.Η. για την αναλγησία της στο θέμα της καταστροφής των πελαργοφωλιών.
Πρέπει τις σωστές ενέργειες να τις επικροτώ, ένα παραπάνω όταν αυτές πραγματοποιούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες και ημέρες.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που μας πέρασε ήταν από τα πλέον άστατα και δύσκολα στην περιοχή μας.
Αποτέλεσμα των ανέμων που επικράτησαν στο μπουρίνι της Παρασκευής ήταν και η πτώση φωλιάς που μέσα της μεγάλωναν 4 μικροί νεοσσοί.
Δυστυχώς, η απότομη αυτή ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των μικρών.
Το πρόβλημα όμως μεγάλωνε με τον φόβο πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα μια και την τεχνίτη φωλιά κρατούσαν πάνω στην κολώνα τα καλώδια.
Το κλιμάκιο που κλήθηκε με μεγάλη προθυμία κατέβαλε όλες τις προσπάθειες που χρειάστηκαν έτσι ώστε η φωλιά να καθαριστεί και να επανατοποθετηθεί πάνω στην κολώνα.
Ένα μεγάλο μπράβο στους τεχνικούς που ενώ ο ασύρματος καλούσε συνεχώς για άλλα περιστατικά, εν τούτης αυτοί δεν έφυγαν μέχρι να τελειώσουν την εργασία τους.
Για το αποτέλεσμα, το ζευγάρι των λευκοπελαργών ξεκίνησε αμέσως την τοποθέτηση κλαδιών για να προλάβει την γέννηση νέων νεοσσών.   

Ευχαριστούμε από καρδιάς.    

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου