Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μύθοι και θρύλοι της Ελλάδας

Το χωριό κάτω από τη λίμνη Ζηρού

Ο μύθος αυτός, αφορά τη λίμνη Ζηρού και τη δημιουργία της. Λένε πως πριν στο σημείο αυτό υπήρχε ένα χωριό, στο οποίο ζούσαν δύο αδερφές, μία πλούσια και μία φτωχιά. Οι δύο αδερφές βρισκόντουσαν συνεχώς σε διαμάχη για τα ορφανά παιδιά της φτωχής που έτρωγαν τα αποφάγια των παιδιών της πλούσιας. 
Έτσι η φτωχή αδερφή αποφάσισε να αφήσει το χωριό και να ακολουθήσει το δρόμο της ξενιτιάς. Ανεβαίνοντας το βουνό πάνω από τη λίμνη παρουσιάστηκε μπροστά της ένας άγγελος και της είπε πως ότι και αν συμβεί να μην κοιτάξει πίσω της γιατί θα γινόταν πέτρα. Μετά από αυτήν την προειδοποίηση ακολούθησε σεισμός και η περιοχή κατέρρευσε, νερό ανάβλυσε από τη γη με αποτέλεσμα να καταπιεί ολόκληρο το χωριό και μαζί το σπίτι και την οικογένεια της πλούσιας αδελφής.
 Η φτωχή αδελφή παράκουσε τον άγγελο και στο άκουσμα της καταστροφής γύρισε πίσω.Έτσι πέτρωσε μαζί με τον γάιδαρό της και έμεινε για πάντα η μορφή της εκεί.Το άγαλμα της διακρίνεται στον μεγάλο βράχο ανατολικά της λίμνης. Πολλοί θέλησαν να εξερευνήσουν τη λίμνη, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού σε ένα σημείο της ακόμη δεν έχουν βρει τον πάτο. Όσοι προσπάθησαν να δουν τι υπάρχει μέσα στη λίμνη δεν επέζησαν για να μας διηγηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου