-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Τα νέα του Ε.Π. Λίμνης Κερκίνης_Δακτυλιώσεις Πελεκάνων

Άλλη μία δακτυλίωση πελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, πραγματοποιήθηκε χθες 13/6 από το προσωπικό του Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης.
Η περσινή γέννηση 5 νεοσσών Ροδοπελεκάνων στην νέα νησίδα, οδήγησε το τμήμα παρακολούθησες του Φορέα να είναι προσεκτικό στην πραγματοποίηση του χρόνου δακτυλίωσης.
Με δεδομένο 1ο πως η αναπαραγωγική περίοδος για τους Αγρυροπελεκάνους, αρχίζει - όπως όλα δείχνουν τα τελευταία χρόνια, νωρίτερα.   
2ο οι Αργυροπελεκάνοι καλύπτουν πρώτοι, όλες τις "καλές θέσεις φωλεοποίησης", πριν τους Ροδοπελεκάνους κι αυτό μοιραία οδηγεί τους 2ους να φωλεοποιούν αργότερα, τρενάρει όμως την όλη διαδικασία του Φορέα στην δακτυλίωση κυρίως από τον φόβο μας για όχληση στην εκκόλαψη των αυγών.
Έτσι, όλη η σειρά, οδήγησε και φέτος οι νεοσσοί των Αργυροπελεκάνων να είναι ήδη σε ηλικία πτήσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ενώ οι γεννήσεις ήταν πολλές, οι δακτυλιώσεις να μην μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις 20, αφού οι μικροί μας φίλοι μπορούσαν να πετάξουν σχεδόν στο σύνολο τους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου