Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 1ο

Ο κόσμος είναι ένα τεράστιο μέρος με πολλά υπέροχα θαύματα που ακόμη ανακαλύπτονται. Κάποια από αυτά είναι γεμάτα κόσμο ενώ ορισμένα δεν έχουν αποκτήσει τόση φήμη. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 14 όμορφα και εκκεντρικά μέρη από όλο τον κόσμο που θα σας εντυπωσιάσουν.

#14 Η θερμή πηγή «Morning Glory» στο Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν

Πρόκειται για το πιο όμορφο στοιχείο του Εθνικού Πάρκου. Τα χρώματά του δημιουργούνται λόγω της ύπαρξης βακτηρίων και της ακμάζουσας θερμότητας. Έτσι, εμφανίζονται αυτές οι εντυπωσιακές αποχρώσεις. Η μπλε απόχρωση είναι αποτέλεσμα των θερμόφιλων βακτηρίων που ευδοκιμούν στην αποπνικτική ζέστη του νερού.
Κατά τη διάρκεια των ετών, οι άνθρωποι έχουν πετάξει κέρματα, μπουκάλια και σκουπίδια στην πηγή μειώνοντας τη ροή της. Έτσι, τα κόκκινα και πορτοκαλί βακτήρια εμφανίστηκαν αντικαθιστώντας τα μπλε βακτήρια που αναπτύσσονται στο θερμότερο νερό, στο κεντρικό μέρος.

Τα σκουπίδια σιγά-σιγά, μπλόκαραν μερικές από τις θερμικές διόδους, μειώνοντας τη θερμοκρασία της πισίνας. Αυτό επέτρεψε σε ορισμένα άλλα βακτήρια να εμφανιστούν προς τα άκρα. Δημιουργήθηκε ένα κόκκινο και κίτρινο δαχτυλίδι γύρω από το μπλε κέντρο. Αυτά τα χρώματα, κάνουν την πηγή ένα ουράνιο τόξο του νερού. Πρόκειται όμως για κάτι εύθραυστο μιας και τα κίτρινα βακτήρια εξαπλώνονται και τείνουν να κλείσουν στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου