-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 10ο

#5 Η λίμνη Champagne στη Νέα Ζηλανδία

Πρόκειται για μια θερμή πηγή που βρίσκεται εντός της γεωθερμικής περιοχής Waiotapu στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Το όνομα Champagne προέρχεται από τη συνεχή εκροή αερίου διοξειδίου του άνθρακα, που μοιάζει με φυσαλίδες σε ποτήρι με σαμπάνια.
Η θερμή πηγή σχηματίστηκε πριν από 900 χρόνια από μια υδροθερμική έκρηξη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κρατήρας με διάμετρο 65 μέτρα και βάθος 62 μέτρα. Τα χρωματιστά ύδατα προέρχονται από το διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται εκεί και σχηματίζει φυσαλίδες κοντά στην επιφάνεια, όπου η θερμοκρασία του νερού είναι 74 ° C.

Στις άκρες της πηγής υπάρχει ένα λαμπρό πορτοκαλί χρώμα από τα πλούσια κοιτάσματα αντιμονίου που στερεοποιούνται από το κρύο νερό. Στα βράχια υπάρχουν επίσης υδράργυρος, θάλλιο, χρυσός και ασήμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου