-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 12ο

#3 Η Γιγαντιαία Λίμνη Κρατήρας

Βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο των ΗΠΑ, στο Νότιο Όρεγκον. Το επίκεντρο είναι η συγκεκριμένη λίμνη που αποτελεί την βαθύτερη των ΗΠΑ και είναι γνωστή για το βαθύ μπλε χρώμα της.
Σχηματίστηκε από την κατάρρευση του Όρους Μαζάμα, ένα ηφαίστειο στο νότιο Όρεγκον που κάποτε βρισκόταν περίπου σε ύψος 3,35 χιλιομέτρων. Μια σειρά από καταστροφικές εκρήξεις γύρω στο 5.000 π.Χ, έκανε την κορυφή του όρους να πέσει στον κρατήρα με τη λάβα του. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μια καλντέρα πλάτους 9,66 μέτρων.

Με την πάροδο του χρόνου, τα χιόνια που έλιωσαν και η βροχή που συλλέχθηκε στον κρατήρα, σχημάτισαν μια λίμνη με βάθος 594,06 μέτρα. Είναι η βαθύτερη που υπάρχει στις ΗΠΑ, δεύτερη σε όλη τη Βόρεια Αμερική και 9η στον κόσμο. Με βάση τα στοιχεία του μέσου όρους βάθους, η συγκεκριμένη λίμνη είναι η βαθύτερη στο δυτικό ημισφαίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου