-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 13ο

#2 Το Εθνικό Πάρκο Ναμπούνκ στη Δυτική Αυστραλία

Όχι πολύ μακριά από τις ακτές της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, βρίσκονται χιλιάδες πυλώνες ασβεστόλιθου που υψώνονται από τη μετατόπιση της κίτρινης άμμου. Σε ορισμένα σημεία, φτάνουν μέχρι και 3,5 μέτρα ύψος. Μερικά είναι ακανόνιστα, αιχμηρά, ή με ύψος, ενώ άλλα μοιάζουν με επιτύμβιες στήλες. Αυτή είναι η έρημος των Πύργων στο Εθνικό πάρκο, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.
Οι καταπληκτικές δομές ασβεστόλιθου, δημιουργήθηκαν περίπου 25.000 έως 30.000 χρόνια πριν, όταν η θάλασσα υποχώρησε και άφησε πολλά θαλάσσια όστρακα. Με το πέρασμα το χρόνου, οι παράκτιοι άνεμοι απομάκρυναν την άμμο, εκθέτοντας τους πυλώνες στα καιρικά φαινόμενα. Αν και ο σχηματισμός τους χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια, έγιναν κυρίως γνωστά, τα τελευταία χρόνια. Στην έρημο βρέθηκαν αντικείμενα από Αβορίγινες τουλάχιστον 6.000 ετών. Αυτό δείχνει πως ήταν ορατοί περίπου 6.000 χρόνια πριν και καλύπτονταν με την μετατόπιση της άμμου πριν εμφανιστούν και πάλι τα τελευταία 100 χρόνια.

Η τοποθεσία ήταν άγνωστη σε πολλούς Αυστραλούς μέχρι το 1960 που η περιοχή προστέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Ναμπούνγκ. Σήμερα, δέχεται πάνω από 250.000 επισκέπτες ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου