Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 3ο

#12 Η γέφυρα φυσικού βράχου «Πουέντε ντελ Ίνκα» στην Αργεντινή

Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα φυσικά θαύματα. Είναι μια φυσική πέτρινη γέφυρα πάνω από το Ρίβερ Κέιβς και συγκεκριμένα βρίσκεται 2.720 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στη Μεντόσα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι στους αρχαίους χρόνους, ο πάγος που κάλυπτε το ποτάμι και η στρώση χιονιού, δημιούργησαν ένα στήριγμα για το χιόνι, τη σκόνη και τα βράχια που έπεσαν με τις χιονοστιβάδες. Αυτή η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μεντόσα, έχει πέτρινους τοίχους και απομεινάρια ενός παλιού κίτρινου χρώματος σπα.
Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ορυκτών κοιτασμάτων που έχουν συλλεχθεί κάτω από τη γέφυρα. Επιπλέον, βρέθηκαν διατάξεις για θερμά λουτρά σε μια ασβεστολιθική δομή στο χρώμα της ώχρας. Είναι ένα από τα πιο διάσημα θερμικά κέντρα. Ο γεωλογικός σχηματισμός της γέφυρας Ίνκα στην Αργεντινή, είναι ένα παράξενο και ενδιαφέρον μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας.

Συνιστάται να μην χάσετε αυτό το φυσικό θαύμα της Αργεντινής, αν ταξιδέψετε στην επαρχία της Μεντόσα. Οι τοίχοι από βράχια καλύπτονται με φωτεινά πορτοκαλί και κίτρινα στρώματα βακτηρίων που παράγονται από φυσικές πηγές θείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου