-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 8ο

#7 Οι λόφοι Σοκολάτας του Μποχόλ στις Φιλιππίνες

Οι λόφοι Σοκολάτας είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός και αποτελείται από τουλάχιστον 1.260 λόφους. Μπορεί να υπάρχουν ως και 1.776 που εκτείνονται σε μια έκταση άνω των 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Καλύπτονται από πράσινο χορτάρι που μετατρέπετε σε καφέ χορτάρι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Από αυτό προκύπτει και το όνομά τους.

Οι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι οι Λόφοι σοκολάτας σχηματίστηκαν μέσω μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης. Θεωρούν, πως χιλιάδες χρόνια πριν, το νησί της Μποχόλ καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από θάλασσα. Μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσε ανωμαλίες σε ορισμένους τομείς των θαλάσσιων στρωμάτων. Τα τρεχούμενα νερά επηρέασαν τις ανωμαλίες, δίνοντάς τους κωνικό σχήμα. Όταν το νησί αναδύθηκε, διατήρησε την ανώμαλη επιφάνειά του. Η θεωρία αυτή, ενισχύθηκε πρόσφατα από ανασκαφές που έφεραν στο φως απολιθώματα θαλάσσιας ζωής ενσωματωμένα σε πετρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου