-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_μέρος 9ο

#6 Οι βράχοι που κινούνται, Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια, είναι οι συρόμενες πέτρες στη λίμνη Ρέιστρακ Πλάγια (μια λίμνη με ξερό πυθμένα). Τα πετρώματα μπορεί να βρεθούν στο έδαφος με εμφανή τα σημάδια πίσω τους. Με κάποιο τρόπο, αυτοί οι βράχοι μετακινούνται και κόβεται ένα κομμάτι του ιζήματος κατά την κίνηση.
Οι βράχοι αυτοί μπορεί να είναι βότσαλα ως πέτρες 272 κιλών ενώ φαίνεται να κινούνται με δική τους πρωτοβουλία. Το φαινόμενο καταγράφηκε πρώτη φορά από τους ανθρακωρύχους τη δεκαετία του 1900. Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο της δραστηριότητάς τους είναι μια σειρά από μεγάλες, περίπλοκες διαδρομές που αφήνουν στην ξεραμένη λάσπη της κοιλάδας.

Για έναν αιώνα, αυτά τα μυστηριώδη βράχια και τα μακριά, χαριτωμένα ίχνη τους, είχαν αφήσει άναυδους τους επισκέπτες και τους επιστήμονες. Οι ογκόλιθοι του μαύρου δολομίτη φαίνεται να κινούνται μόνοι τους, ολισθαίνοντας σε όλο τον επίπεδο πυθμένα της λίμνης. Κανείς δεν τα έχει δει ποτέ να κινούνται, μέχρι που οι ερευνητές έλυσαν οριστικά το μυστήριο με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου