-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν_τελευταία ανάρτηση

#1 Οι πυραμίδες Πωρόλιθου στη λίμνη Μόνο της Σιέρα Νεβάδα

Οι πυλώνες αυτοί είναι τοποθετημένοι στους ανατολικούς πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και αποτελούν απομεινάρια ενός μεγαλύτερου σώματος νερού με το όνομα Λίμνη Ράσελ.
Επειδή η λεκάνη απορροής είναι κλειστή (δηλαδή, δεν έχει έξοδο), η λίμνη Μόνο εμφανίζει συγκέντρωση αλάτων. Η εξάτμιση του νερού λόγω του ξηρού κλίματος, κάνει τα άλατα συμπαγή.

Οι πωρόλιθοι ορίζουν τα όρια της λίμνης. Οι σχηματισμοί ανθρακικού άλατος, δημιουργήθηκαν όταν ο ασβεστόλιθος βυθίστηκε  γύρω από τις υπόγειες πηγές γλυκού νερού στα αλμυρά βάθη. Οι πύργοι αυτοί εμφανίζονται λόγω των φυσικών διακυμάνσεων του νερού αλλά και λόγω της απορρόφησης του γλυκού νερού για ανθρώπινη χρήση. Τι πιστεύετε για αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες; Είμαστε σίγουροι πως κάποια από αυτά τα τοπία σας εντυπωσίασαν και σίγουρα θα θέλατε να τα δείτε από κοντά. Ο κόσμος μας είναι ένα απίστευτο μέρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου