-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Οι 15 πιο εμπορικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου_μέρος 12ο

Νούμερο 4. Στα σύνορα της προδοσίας. Εισιτήρια: 710.994.
Η έκπληξη της λίστας, καθώς πρόκειται για μια ταινία που δεν είναι τόσο γνωστή, αφού δεν προβάλλεται τόσο συχνά από την τηλεόραση.
Η σκηνοθεσία είναι του Ντίμη Δαδήρα, το σενάριο του Σταμάτη Φιλιππούλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Παίζουν επίσης η Καίτη Παπανίκα, η Ίλια Λιβυκού, η οποία κέρδισε βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Πρέκας, ο οποίος κέρδισε αντίστοιχα το βραβείο α’ αντρικού ρόλου. Είναι μια ταινία κατασκοπείας που προβλήθηκε το 1968 και χωρίς να ακολουθεί την «πεπατημένη» του κινηματογράφου, κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού. 


Νούμερο 3. Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά. Εισιτήρια: 739.001. Δραματική πολεμική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου με σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και το κλασικό δίδυμο της επιτυχίας Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ. Η πλούσια παραγωγή της Φίνος Φιλμ με γυρίσματα στη Μακρυνίτσα του Πηλίου και το «εμπορικό θέμα» του πολέμου του ’40 σε συνδυασμό με την απήχηση των πρωταγωνιστών, έκαναν την ταινία ανάρπαστη. Οι θεατές σχημάτιζαν ουρές δεκάδων μέτρων για την παρακολουθήσουν. Στους δεύτερους ρόλους ξεχώρισαν οι Άγγελος Αντωνόπουλος, Σπύρος Καλογήρου και Παντελής Ζερβός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου