-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Οι 15 πιο εμπορικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου_τελευταία ανάρτηση

Νούμερο 2. Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης. Εισιτήρια: 750.000.
Η δεύτερη πιο εμπορική ελληνική ταινία φέρει την υπογραφή του επίσης «αχτύπητου δίδυμου» (Ντίνος Δημόπουλος, Λάκης Μιχαηλίδης). 
Είναι από τις λίγες ταινίες που η Βουγιουκλάκη τσαλακώνει, για λίγο μόνο, την αψεγάδιαστη εικόνα της, καθώς μεταμορφώνεται σε Πίπη. 
Η Φίνος Φιλμ υποστήριξε μια ακριβή παραγωγή με γυρίσματα σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα, αλλά και το αστρονομικό ποσό των 500.000 δραχμών για την «επιστροφή» της Αλίκης στην εταιρεία. Η ιστορία έδειξε πως άξιζε τα λεφτά της. 

Νούμερο 1. Υπολοχαγός Νατάσα. Εισιτήρια: 751.117.
Ο Νίκος Φώσκολος είναι ο δημιουργός της πιο εμπορικής ελληνικής ταινίας όλων των εποχών. Και να σκεφτεί κανείς ότι αρχικά δεν ήθελε να γυρίσει ταινία με τη Βουγιουκλάκη. Η Υπολοχαγός Νατάσα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Φίνος Φιλμ, καθώς πολλά γυρίσματα έγιναν σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία. 
Η πρώτη ταινία στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, είναι η τελευταία στην οποία έπαιξαν μαζί η Αλίκη και ο Δημήτρης και έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου του 1970. Έτσι κλείνει ο κύκλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. 
Η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Δεν έγιναν μεγάλες παραγωγές και η τηλεόραση έκλεψε θεατές από τον κινηματογράφο που δεν κατάφερε να πείσει το κοινό αν και τη δεκαετία του 1980 δεν έλειψαν λαμπρές εξαιρέσεις, που δεν είχαν συνέχεια. 

Ώσπου το Safe Sex και η Πολίτικη Κουζίνα του Μπουλμέτη έδειξαν ότι ο κόσμος είναι πρόθυμος να κόψει εισιτήριο, αρκεί να υπάρχει λόγος…... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου