Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

5+1 ιστορικές προσωπικότητες που κάνουν τον Αρτέμη Σώρρα να μοιάζει με αεροπρόσκοπο_μέρος 1ο

Ο άρχοντας των μεταμφιέσεων και των ακάλυπτων επιταγών, Frank Abagnale
Ξέρετε εκείνο το κλισέ του σινεμά που είναι ο καλλιτέχνης απατεώνας που στο τέλος κερδίζει και όλοι τον αγαπάνε; Ε αυτός ήταν ο Frank Abagnale, o oποίος ενέπνευσε και την ταινία του 2002, Catch Me If You Can. Ο Αbagnale τη δεκαετία του ’60 κατάφερε να σπρώξει πάνω από 2 εκατομμύρια δολλάρια σε ακάλυπτες επιταγές (ποιος Καφετζόπουλος) σε 26 χώρες, παριστάνοντας μεταξύ άλλων το γιατρό, τον πιλότο, τον υπάλληλο του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, το δικηγόρο και τον καθηγητή πανεπιστημίου, ενώ κατάφερε να το σκάσει μέσα από τα χέρια της αστυνομίας δύο φορές πριν γίνει 21 ετών – τη μία μέσα από αεροπλάνο (!) – μέχρι που στο τέλος κατάφεραν να τον δικάσουν και να τον χώσουν για 12 χρονάκια στη μπουζού.

Κι επειδή ο Abagnale δεν ήταν απλά απατεώνας, αλλά επιστήμονας απατεώνας, έκατσε μέσα 5 χρονάκια και βγήκε για να δουλέψει για την κυβέρνηση μετά από ειδική συμφωνία. Ναι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ τον προσέλαβε και ο Frank κατέληξε να είναι σύμβουλος και λέκτορας στην Ακαδημία του FBI, ενώ έχει ανοίξει και πετυχημένο γραφείο συμβούλων για οικονομικές απάτες.

Σας φαίνεται λίγο άκακος, έτσι δεν είναι; Το σίγουρο είναι πως ο Αρτέμης αποκλείεται να γίνει ταινία με το DiCaprio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου