-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

5+1 ιστορικές προσωπικότητες που κάνουν τον Αρτέμη Σώρρα να μοιάζει με αεροπρόσκοπο_μέρος 4ο

Ο απατεώνας λύκος της Wall Street, Bernard Madoff
Για να μη μιλάμε όμως μόνο για πρίγκηπες και τσάρους, αλλά κι επειδή το κλου στην υπόθεση Σώρρα είναι τα γκαφρά, ας δούμε έναν πρόσφατο και μοντέρνο απατεώνα ολκής. O oποίος μάλιστα είχε λαιμό, μίλαγε κανονικά, δεν απειλούσε με φουσκώματα και το πιο σημαντικό: Ήταν ένα σεβαστό μέλος μιας παγκόσμιας χρηματιστικής ελίτ, της Wall Street.
Έχετε ακούσει ποτέ τον όρο ponzi; Η εκπομπή του Κοντοπίδη ονομάστηκε από ένα συγκεκριμένο είδος οικονομικής απάτης, στο οποίο κάποιο τσακάλι των οικονομικών υπόσχεται πλούσιες αποδόσεις σε άτυχους επενδυτές – κορόιδα και όντως δίνει αποδόσεις σε κάποιους, αλλά με τα λεφτά από νέους επενδυτές – κορόιδα.
Η εταιρεία του Bernard Madoff ήταν πολύ γνωστή στη Wall Street και έβρισκε κορόιδα με επιστημονικό τρόπο, επί δεκαετίες και σε κλίμακα που δεν είχε φανταστεί κανείς, παρότι είχε περάσει από στενό έλεγχο πολλές φορές. Όταν ο Madoff ομολόγησε στα παιδιά του το 2008 πως το επενδυτικό κομμάτι της εταιρείας του ήταν “ένα μεγάλο ψέμα“, τα θύματα του ήταν ήδη αμέτρητα, η ζημιά σε βάρος τους τουλάχιστον 20 δις δολλάρια (μπορεί να φτάνει και τα 65 δις δολλάρια) και προφανώς δε θα πάρουν τα λεφτά τους ποτέ πίσω.

Κι επειδή ή είσαι απατεώνας ή δεν είσαι, λέγεται πως ο 78χρονος Madoff (ο οποίος έχει φάει 150 χρόνια φυλακή για τον άθλο του) συνεχίζει με επιτυχία τη δραστηριότητά του πίσω από τα κάγκελα, όπου υποτίθεται πως προσπαθεί να κερδοσκοπήσει με τις τιμές της ζεστής σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου