-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

5+1 ιστορικές προσωπικότητες που κάνουν τον Αρτέμη Σώρρα να μοιάζει με αεροπρόσκοπο_τελευταία ανάρτηση

Oι άνθρωποι που ξεκίνησαν έναν πόλεμο που ήδη κρατάει 14 χρόνια με ψέματα, George Bush Jr. & Tony Blair.
Μόλις χτες έκλεισαν 14 χρονάκια από τότε που οι ΗΠΑ, η Αγγλία και κάτι κομπάρσοι τους μπούκαραν στο Ιράκ αφού έριξαν πρώτα μερικούς ακόμα εκατομμύρια τόνους βόμβες. Πέρα από τα τετριμμένα για δημοκρατία και ελευθερία, το επιχείρημα που μέτρησε τότε (δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να εισβάλεις σε μια χώρα) είναι πως το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, χημικά, βιολογικά) και σκόπευε να τα μοιραστεί με διάφορους τρομοκράτες, όπως αυτούς που την έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους.
Διάφοροι διαμαρτυρήθηκαν τότε και ζήτησαν περισσότερες αποδείξεις από τις κυβερνήσεις των George Bush Jr. και Tony Blair αλλά ήταν η μειοψηφία. Τα περισσότερα ΜΜΕ βούτηξαν μέσα στο κλίμα του ηλίθιο πατριωτισμού της εποχής, έπεισαν μια μερίδα του κόσμου ότι κι άλλοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν σε άλλον έναν πόλεμο, οι Bush & Blair κέρδισαν την εισβολή τους και διάφοροι έγιναν πλούσιοι.
Προφανώς όταν πήγαν εκεί δε βρήκαν τίποτε από όπλα μαζικής καταστροφής, ενώ οι ίδιες οι έρευνες που έκαναν οι κυβερνήσεις αυτές απέδειξαν πόσο αποφασισμένες ήταν οι δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν έτσι κι αλλιώς στoν πόλεμο. Δεν είχε σημασία όμως: ό,τι είχε γίνει δε μπορούσε να ξεγίνει.

Η αλήθεια είναι πως οι 500 χιλιάδες ίσως νεκροί Ιρακινοί, οι μερικές χιλιάδες στρατιώτες της Δύσης και το ανυπολόγιστο (ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολλάρια) κόστος αυτού του πολέμου που δε φαίνεται να τελειώνει 14 χρόνια μετά, είναι η πιο ακριβή απάτη της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου