-->Νέες φωτογραφίες από αγώνες του Διαγόρα για το 2016-2017 --> Στην ετικέτα ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, έχει προστεθεί η ενότητα ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ, όπου και μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι σχετικά με το χωριό μας. -->Το kerkinitoday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Τα 8 μεγαλύτερα δρεπάνια των ελληνικών γηπέδων_Αρίσταρχος Φουντουκίδης

Χωρίς συγκεκριμένη σειρά κατάταξης, ορίστε μερικά από τα ωραιότερα εργαλεία που πάτησαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα και υπήρξαν οι αιτίες κάποιοι να μην ξαναπατήσουν τα πόδια τους σε χορτάρι.

Αρίσταρχος Φουντουκίδης

Αμυντικοί με τα χαρακτηριστικά (και το όνομα βεβαίως βεβαίως) του συχωρεμένου του Αρίστου δεν βγαίνουν πια. Τη δεκαετία του ‘60 κορμιά σα τα δικά του έβρισκες μόνο στους πεζοναύτες πέριξ της Τρούμπας όταν έπιανε λιμάνι ο στόλος, εκειόν, όμως η ζωή τον έκαμε σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Το παρατσούκλι του ήτο «τοίχος», σε αντίθεση με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα όμως, δεν ήταν καθόλου αόρατος. Είχε μάλιστα κι ένα χαριτωμένο τελετουργικό πριν ξεκινήσουν τα ματς, μια μικρή υπενθύμιση στον αντίπαλο επιθετικό για το πού πήγε κι έμπλεξε. Διάλεγε ένα σημείο έξω από την περιοχή και με τη μύτη του παπουτσιού χάραζε μια γραμμή στα ξερά γήπεδα της εποχής. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς δεν περνάς», προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Εάν κάποιος δεν έπιανε το υπονοούμενο, κακό του κεφαλιού του (ή όπου αλλού τον πετύχαινε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου