-->Νέες φωτογραφίες από αγώνες του Διαγόρα για το 2016-2017 --> Στην ετικέτα ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, έχει προστεθεί η ενότητα ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ, όπου και μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι σχετικά με το χωριό μας. -->Το kerkinitoday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Γεωγραφική γλώσσα

Γεωγραφική γλώσσα λέγεται η γλώσσα που η πάνω επιφάνειά της παρουσιάζει αλλοιώσεις με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν παραμένουν σταθερές αλλά αλλάζουν θέση, μέγεθος ή σχήμα.

ΑΙΤΙΑ
H γεωγραφική γλώσσα μπορεί να οφείλεται στo stress, σε τοπικούς ερεθισμούς ή ακόμη και να σχετίζεται με κληρονομικούς παράγοντες.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η γεωγραφική γλώσσα παρουσιάζει ερυθρές περιοχές συνήθως κυκλικού σχήματος με λευκά όρια που αλλάζουν συνεχώς θέση, σχήμα ή μέγεθος. Ο ασθενής δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από κάποια αίσθηση καψίματος μετά από λήψη ερεθιστικών τροφών ή ποτών ιδίως αν μαζί με την γεωγραφική γλώσσα συνυπάρχει και η οσχεοειδής γλώσσα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η διάγνωση γίνεται εύκολα από τις χαρακτηριστικές αλλοιώσεις που μεταναστεύουν.

Δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη θεραπεία. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις ερεθιστικές και ζεστές τροφές καθώς και τα αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου