-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Γεωγραφική γλώσσα

Γεωγραφική γλώσσα λέγεται η γλώσσα που η πάνω επιφάνειά της παρουσιάζει αλλοιώσεις με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν παραμένουν σταθερές αλλά αλλάζουν θέση, μέγεθος ή σχήμα.

ΑΙΤΙΑ
H γεωγραφική γλώσσα μπορεί να οφείλεται στo stress, σε τοπικούς ερεθισμούς ή ακόμη και να σχετίζεται με κληρονομικούς παράγοντες.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η γεωγραφική γλώσσα παρουσιάζει ερυθρές περιοχές συνήθως κυκλικού σχήματος με λευκά όρια που αλλάζουν συνεχώς θέση, σχήμα ή μέγεθος. Ο ασθενής δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από κάποια αίσθηση καψίματος μετά από λήψη ερεθιστικών τροφών ή ποτών ιδίως αν μαζί με την γεωγραφική γλώσσα συνυπάρχει και η οσχεοειδής γλώσσα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η διάγνωση γίνεται εύκολα από τις χαρακτηριστικές αλλοιώσεις που μεταναστεύουν.

Δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη θεραπεία. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις ερεθιστικές και ζεστές τροφές καθώς και τα αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου