-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Διάρροια των ταξιδιωτών

Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι μία πολύ συχνή λοίμωξη που προσβάλλει τους ταξιδιώτες κάθε φορά σε διαφορετικό βαθμό και μεταδίδεται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού.

ΑΙΤΙΑ
Η διάρροια των ταξιδιωτών οφείλεται σε διάφορα είδη μικροοργανισμών. Οι πιο πολλές περιπτώσεις προκαλούνται από τα τοξινογόνα στελέχη του κολοβακτηριδίου Escherichia Coli, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα μπορεί να οφείλονται σε άλλα βακτήρια (σαλμονέλλα, σιγκέλλα, παρααιμολυτικό δονάκιο, η γερσίνια), σε ιούς (πχ rota ιοί) ή σε παράσιτα (Giardia Lamblia).

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η συνηθέστερη μορφή της διάρροιας των ταξιδιωτών διαρκεί 3-8 ημέρες και εκδηλώνεται με υδαρείς διάρροιες, που κάποιες φορές συνοδεύονται από κοιλιακό πόνο, εμέτους, πονοκέφαλο, ναυτία και χαμηλή πυρετική κίνηση. Η νόσος αποδράμει από μόνη της.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η νόσος αυτοπεριορίζεται, γι΄αυτό και συνιστάται υποστηρικτική θεραπεία, δηλαδή λήψη υγρών και ηλεκτρολυτών για επαρκή ενυδάτωση, τήρηση των απαραίτητων διαιτητικών οδηγιών και ξεκούραση. Δεν προτείνεται χρήση αντιβιοτικών και αντιδιαρροϊκών σκευασμάτων παρά μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Σε περίπτωση ανεύρεσης αίματος στα κόπρανα ή μακροχρόνιας παράτασης των διαρροιών, απαιτείται πιο εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου