Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Tην επόμενη φορά θα του τα πει όλα

Τα αποτελέσματα της ιστορίας που θα ξετυλίξουμε απόψε έχουν τη ρίζα τους σε κάτι ανεκπλήρωτο που συνέβη πέντε χρόνια πριν. Καλοκαίρι, λοιπόν και συναντάμε την Ελίνα μας -πιτσιρίκα τότε- ξαπλωμένη κάτω από τον ήλιο στην αγκαλιά του αγοριού της. Όπως συνήθιζε να κάνει πάντα παρατηρούσε τον κόσμο που πηγαινοερχόταν γύρω της, ανέμελα ώσπου πρόσεξε εκείνον. Όλοι είχαν κάτι διαφορετικό όμως αυτός ξεχώριζε μέσα στο πλήθος με έναν τρόπο μοναδικό, δικό του, που ποτέ δεν κατάλαβε πού οφειλόταν. Έπιασε τον εαυτό της να τον κοιτάζει έντονα, δεν κατάφερνε να πάρει τα μάτια της από πάνω του. Ώσπου λίγη ώρα μετά συνειδητοποίησε πως τον ήξερε ήδη, όμως είχαν χρόνια να βρεθούνε οι δυο τους κι ας είχαν πολλούς κοινούς γνωστούς. 
Χωρίς να το καλοκαταλάβει κατάφερε να εισχωρήσει στη σκέψη της από τη μια στιγμή στην άλλη. Λίγες μέρες αργότερα η Ελίνα χώρισε και ένιωσε έτοιμη να κάνει την κίνησή της. Όμως δεν πρόλαβε. Παρ’ όλα αυτά, λίγες μέρες μετά κι ενώ κάποια στιγμή ετοιμαζόταν να φύγει από την ίδια παραλία όπου είχε πάει με την παρέα της, ένας από τους φίλους της έφυγε από δίπλα της θέλοντας να χαιρετίσει έναν γνωστό του. Φυσικά κάποιες συμπτώσεις έρχονται από του πουθενά για να ταράξουν τα νερά διότι ο εν λόγω γνωστός δεν ήταν άλλος από εκείνον. Το Στέφανο. Κι ενώ η ίδια δεν μπορούσε να πάψει να τον κοιτάζει όπως την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, γυρίζει ο φίλος της σε ανύποπτη στιγμή και της λέει πως ο Στέφανος ρωτούσε γι’ αυτή.

Δε χρειάζεται να σας περιγράψω πώς μπορεί να αισθάνθηκε στο άκουσμα μιας τέτοιας δήλωσης. Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει από παρόμοιες φάσεις. Για την ίδια όλη αυτή η υπερένταση ήταν κάτι πρωτόγνωρο τότε. Ήταν τόσο δυνατό αυτό που ένιωσε ώστε στάθηκε ικανό να την κάνει να ονειρευτεί μια όμορφη σχέση μαζί του. Την ίδια μέρα λοιπόν, ως επιστέγασμα αυτών των περίεργων παιχνιδιών που ονομάζουμε συμπτώσεις, βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι. Γνωρίστηκαν πλέον και τυπικά, μίλησαν μα το πράγμα δεν προχώρησε πιο πέρα τότε. Οι συζητήσεις τους συνεχίστηκαν βέβαια και μέσα από μηνύματα κι έτσι όλα στα μάτια της έμοιαζαν τέλεια. Μέχρι που κατάλαβε πως στα δικά του μάτια δεν ήταν τίποτε περισσότερο από φίλη. Ίσως έφταιγε ότι την περνούσε τέσσερα χρόνια, ίσως ο αυθορμητισμός της ή η τρέλα της, μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι ότι καπάρωσε την ανεπιθύμητη θέση στο δικό του «friendzone».
Η Ελίνα ωστόσο δε θέλησε να καταθέσει τα όπλα αμαχητί κι άρχισε τις άκαρπες προσπάθειες να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπιζε. Έβγαινε μόνο όταν ήξερε πως θα είναι κι εκείνος εκεί κι όταν τον έβλεπε δεν μπορούσε, όπως λέει, ν’ αρθρώσει λέξη παρότι στο μυαλό της είχε ήδη προετοιμάσει όλα όσα θα ήθελε να του πει. Έκανε απόπειρες να τον φιλήσει, να βρεθούνε κάπου μόνοι οι δυο τους μα τίποτε δεν έπιανε. Όσο όμως εξακολουθούσαν να μιλάνε οι ελπίδες της δε χάνονταν.
Πέρασαν κάπως έτσι δύο καλοκαίρια με την ίδια να έχει πια στο ενεργητικό της αρκετές αποτυχημένες σχέσεις εξαιτίας του. Κι όταν λέμε εξαιτίας του, εννοούμε εξαιτίας όσων ένιωθε για εκείνον και δεν μπορούσε να ξεπεράσει ώστε να προχωρήσει. Πήρε έστω και τότε την απόφαση, λοιπόν, να τον πιάσει και να του τα πει όλα καθαρά και ξάστερα. Κι όπου βγει. Ήταν έτοιμη ν’ ακούσει και το ξεκάθαρο όχι του αρκεί να τα έβγαζε πια από μέσα της.
Κάτι που έκανε στη γιορτή της τελικά κι ενώ είχαν μαζευτεί όλοι παρέα λόγω της ημέρας. Αυτό όμως που της απάντησε ομολογουμένως δεν περίμενε να το ακούσει. Ήταν, λέει, κολλημένος με άλλη. Κι ας μην υπήρχε κανένα σημάδι πουθενά γι’ αυτήν την άλλη. Όπως και να ‘χει η μεταξύ τους σχέση περιορίστηκε από τότε στα τυπικά με την ίδια να κουβαλάει τα απωθημένα ενός έντονου ανεκπλήρωτου έρωτα.
Απωθημένα που δυστυχώς έβγαλε στον επόμενο άνθρωπο ο οποίος τόλμησε να εμφανιστεί στη ζωή της και να την ερωτευτεί. Ο Μιχάλης, λοιπόν, έκανε δυναμική είσοδο ξαφνικά μετά από μερικούς μήνες κι ενώ η Ελίνα πίστευε ότι δε θα μπορούσε να ξαναβιώσει με κανέναν όσα θα ήθελε να είχε βιώσει με το Στέφανο. Την έκανε να ξεχάσει τα πάντα όμως το σαράκι του φόβου πολλές φορές είναι δυνατότερο σε ορισμένους ανθρώπους από όσα αισθάνονται και στο τέλος δυστυχώς νικάει. Φοβόταν να ανοιχτεί, να εκτεθεί, να αφεθεί, φοβόταν μήπως δεθεί και ξαναπεράσει τα ίδια, μη νιώσει πάλι εκείνη περισσότερα. Φοβόταν.
Ο Μιχάλης σε λίγες εβδομάδες θα έφευγε. Εκείνος Πάτρα, η ίδια Ζάκυνθο. Μα η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσά τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο η απόσταση που δημιουργούσαν οι δισταγμοί της. Οι δεύτερες σκέψεις που είχαν γεννηθεί στο μυαλό της εξαιτίας της απόστασης αυτής αλλά και εξαιτίας όσων είχε ήδη περάσει. Ο Μιχάλης, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν υπέροχος. Ό,τι ήθελε να πει το έλεγε, ό,τι ένιωθε το έδειχνε με τις πράξεις του και δεν είχε ποτέ κανένα παράπονο από αυτόν.
Τώρα σκέφτεται τον τρόπο που του φέρθηκε και δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό της. Κατέληξε να τον χωρίσει χωρίς λόγο, χωρίς καμιά ουσιαστική αιτία. Ακριβώς την επόμενη μέρα από τον χωρισμό τους ο Μιχάλης πήγε Ζάκυνθο να τη δει μα εκείνη του αρνήθηκε. Περίπου ένας χρόνος κύλησε με τους δυο τους να χωρίζουν και να τα ξαναβρίσκουν με βάση αποκλειστικά και μόνο τις διαθέσεις της. Ώσπου κάποια στιγμή τον έφερε στα όριά του κι έτσι αναγκάστηκε να της υποσχεθεί πως δε θα την ξαναενοχλούσε ποτέ ο ίδιος και πως θα ήταν εκεί μόνο σε περίπτωση που η Ελίνα ένιωθε κάποτε σίγουρη για τα συναισθήματά της. Δεν του έδωσε σημασία. Τον είχε μάλλον δεδομένο.  Όσο και αν περίμενε, όμως, αυτή τη φορά μια ακόμη κίνησή του, κάτι τέτοιο δεν έγινε όντως ποτέ.
Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος. Αυτό το διάστημα η Ελίνα έμεινε μόνη της και συνειδητοποίησε πολλά πράγματα. Ο Μιχάλης πλήρωσε τα σπασμένα ενός ανεκπλήρωτου έρωτα που της είχε στοιχίσει πολύ και που στάθηκε τελικά η αιτία να χάσει την ευκαιρία μιας πραγματικά όμορφης σχέσης μέσα από τα χέρια της. Αυτό που τουλάχιστον θα ήθελε τώρα να κάνει είναι να του ζητήσει μια συγγνώμη κι ας ξέρει ότι αυτό δε θα ήταν αρκετό. Έχει μετανιώσει μα διστάζει να του μιλήσει γιατί ξέρει πως πλέον στη ζωή του υπάρχει μια άλλη κοπέλα. Τη βασανίζει όμως έστω αυτή η ξεκρέμαστη συγγνώμη κι έτσι κλείνει την ιστορία της με μια απόφαση. Πως την επόμενη φορά που θα τον δει θα του πει όλα όσα του χρωστάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου