Το νέο KerkiniToday είναι γεγονός, με λιγότερες αναρτήσεις αλλά σχετικές σχεδόν όλες με τον τόπο μας -->Αναζητήστε το Σαββατοκύριακο την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με την μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την προσπάθεια μας. -->

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δέκα κλεμμένες εφευρέσεις, των οποίων οι εφευρέτες δεν είναι αυτοί που νομίζαμε αρχικά_μέρος 1ο

Όταν μιλάμε για σημαντικές εφευρέσεις, οι οποίες άλλαξαν το πρόσωπο του κόσμου, σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τα ονόματα των εφευρετών τους. Είναι όμως τα αληθινά, ή δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς; Σε βίντεο του Alltime10s παρουσιάζονται 10 εφευρέσεις για τις οποίες τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως νομίζαμε.

Τηλέφωνο: Αποδίδεται στον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ. Ωστόσο το 2002 το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο πραγματικός εφευρέτης ήταν ο φτωχός Ιταλός εφευρέτης Αντόνιο Μεούτσι, που είχε φτιάξει το «teletrofono» 16 χρόνια πριν την κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας από τον Μπελ. Είχε στείλει το πρωτότυπο στην τηλεγραφική εταιρεία Western Union για να το βγάλει στην αγορά, αλλά όταν το ζήτησε πίσω του είπαν ότι το έχασε. Ο Μπελ, ο οποίος είχε μοιραστεί εργαστήριο με τον Μέουτσι, κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία και υπέγραψε συμφωνία με τη Western Union. O Μέουτσι τον μήνυσε, και φάνηκε να κερδίζει την υπόθεση, αλλά πέθανε και η διαδικασία τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου