-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Εγκεφαλικό επεισόδιο

Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια οξεία νευρολογική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα εγκεφαλικά κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι ελαφρύ ή πολύ σοβαρό και τα αποτελέσματά του προσωρινά ή μόνιμα.Τα εγκεφαλικά επεισόδια, αποτελούν την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου και προκαλούν μεγάλο αριθμό μόνιμων αναπηριών. Στην Ελλάδα, καταγράφονται ετησίως 26.000

ΑΙΤΙΑ
Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου είναι:
Η υπέρταση
Κολπική μαρμαρυγή
Σακχαρώδης Διαβήτης
Αυξημένη χολιστερίνη
Κάπνισμα

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως αναπτύσσονται γρήγορα και εξαρτώνται από την πληγείσα περιοχή του εγκεφάλου, μπορεί να είναι τα εξής:
παράλυση ή μούδιασμα μιας πλευράς του σώματος
τύφλωση ή στιγμιαία τύφλωση του ενός ματιού
δυσκολία στην ομιλία και την άρθρωση του λόγου
αδυναμία κατανόησης του γραπτού και προφορικού λόγου
δυσκαταποσία
εμετός, ίλιγγος και δυσκολία διατήρησης της ισορροπίας (αστάθεια)
τρέμουλο, αδεξιότητα
απώλεια των αισθήσεων
κώμα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Το εγκεφαλικό επεισόδιο αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι συντηρητική ή να περιλαμβάνει τη χορήγηση ειδικών αντιπηκτικών φαρμάκων και φαρμάκων που διαλύουν τους θρόμβους (θρομβολυτικά) και/ή με χειρουργική επέμβαση.
Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι ουσιαστικά τρεις:
Αντιπηκτική αγωγή
Θρομβολυτική θεραπεία

Νευροπροστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου