-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Δυσανεξία στη Λακτόζη

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν πρόβλημα με την λακτόζη. H δυσανεξία στη λακτόζη είναι η διαταραχή εκείνη που προκύπτει όταν το ένζυμο λακτάση βρίσκεται σε μειωμένες ποσότητες στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου. Το ένζυμο αυτό διασπά τη λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του αγελαδινού γάλατος και είναι απαραίτητο για την πέψη του.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η δυσανεξία στη λακτόζη χαρακτηρίζεται από κοιλιακό πόνο, φουσκώματα, κράμπες, διάρροιες και αέρια μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην αδυναμία πέψης της λακτόζης. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων γάλατος συνήθως δεν συνοδεύεται από συμπτώματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Δε χρειάζεται να καταργήσουν τα γαλακτοκομικά εκτός αν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Μια εναλλακτική λύση είναι η χρήση εμπορικών σκευασμάτων λακτάσης που αναμειγνύονται με το γάλα και μετατρέπουν τη λακτόζη του σε απλούστερα σάκχαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου