-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Καρκίνος του πνεύμονα

Η εμφάνιση κακοήθειας στους πνεύμονες τα βασικά όργανα του αναπνευστικού συστήματος ονομάζεται καρκίνος πνεύμονα.

ΑΙΤΙΑ
Τα αίτια των κακοηθειών είναι άγνωστα. Οι καρκίνοι του πνεύμονα μπορεί να αφορούν τον ίδιο του τον ιστό και να είναι δυο διαφορετικών τύπων. 
Ο μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα πιο σπάνιος και ο μη-μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα, πιο συχνός (αδιαφοροποίητοι καρκίνοι). Μπορεί να εμφανιστούν στον πνεύμονα και μεταστατικοί καρκίνοι (καρκίνοι των οποίων η πρωτοπαθής εστία δεν είναι στον πνεύμονα).

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Στα αρχικά του στάδια ο καρκίνος του πνεύμονα είναι συνήθως ασυμπτωματικός. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός και να εντοπιστεί σε μια απλή ακτινογραφία θώρακος. Πρώιμα συμπτώματα μπορεί να είναι βήχας, αιματηρά πτύελα, ανορεξία, αίσθημα αδυναμίας, πόνος στο θώρακα και δεκατικός πυρετός (37,2C).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση του όγκου είναι οι βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου του θώρακα. Βασικής σημασίας για τη πρόγνωση είναι η μη ύπαρξη μεταστάσεων και η καλή βιολογική κατάσταση του ασθενούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου