-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Λαβυρινθίτιδα

Η λαβυρινθίτιδα είναι μια φλεγμονή του λαβυρίνθου. Πρόκειται για την κοιλότητα του εσωτερικού του αυτιού που είναι γεμάτη με υγρό και ελέγχει την ισορροπία και την ακοή. Η νόσος μπορεί να προκληθεί είτε από κάποιο βακτήριο είτε από κάποιον ιό.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
H λαβυρινθίτιδα προκαλεί υπερβολική ζαλάδα κατά την οποία ο ασθενής έχει το αίσθημα ότι το δωμάτιο γυρίζει (ίλιγγος), ναυτία και εμέτους, ακούσια κίνηση των ματιών και μείωση της ακοής στο ένα αυτί. Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα και σημεία της νόσου θα οδηγήσουν το γιατρό στη διάγνωση.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αν η λαβυρινθίτιδα οφείλεται σε βακτήριο, ο γιατρός θα χορηγήσει αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της. Παράλληλα, τόσο στη βακτηριακή όσο και στην ιογενή λαβυρινθίτιδα θα χορηγηθεί κάποιο φάρμακο για τη ναυτία και τους ιλίγγους και κάποιο ηρεμιστικό. Είναι πιθανό να χρειασθεί ανάπαυση στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου