-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Κάταγμα Πέους

Το κάταγμα πέους είναι ένα από τα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής επαφής ή και αυνανισμού. Συνήθως προκαλείται όταν το πέος που βρίσκεται σε στύση, γλιστρά έξω από τον κόλπο και χτυπά στο περίνεο ή την ηβική σύμφυση οπότε κάμπτεται και «σπάει». Ο τραυματισμός είναι πολύ επώδυνος και συχνά συνοδεύεται από ήχο ραγίσματος, «σαν κλαδί που σπάει». Αυτό που συμβαίνει και καλείται «κάταγμα» είναι ο τραυματισμός, η διάρρηξη δηλαδή, της επένδυσης ενός από τους δύο κυλίνδρους που βρίσκονται στο πέος, στους οποίους συσσωρεύεται το αίμα που προκαλεί τη στύση. Αποτέλεσμα είναι το πέος να παίρνει τη μορφή «S» και να εμφανίζονται μώλωπες. Χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα, ειδάλλως υπάρχει περίπτωση μόνιμης παραμόρφωσης ή στυτικής δυσλειτουργίας.

ΑΙΤΙΑ
Κάταγμα πέους προκαλείται από τον τραυματισμό του πέους που βρίσκεται σε στύση, όταν από συγκεκριμένη αιτία, σχετιζόμενη πάντα με σεξουαλική επαφή, αυτό λυγίζει υπερβολικά και «σπάει».

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αποκατάσταση του κατάγματος δεν είναι εύκολη και στο παρελθόν, όπου δεν υπήρχε η χειρουργική αποκατάσταση ως επιλογή, συχνά ακολουθούνταν από μια σειρά μακροχρόνιων επιπλοκών. Τέτοιες ήταν η σοβαρή γωνίωση του πέους (με συνακόλουθη παραμόρφωση), επώδυνη στύση, σχηματισμός αποστήματος και ανικανότητα για στύση. Οι διάφορες μέθοδοι που εφαρμόζονταν για την αποφυγή τέτοιων επιπλοκών (όπως ο νάρθηκας πέους, αντιβιοτικά και ινωδολυτικοί παράγοντες, επίδεσμοι συμπίεσης) δεν εξασφάλιζαν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, με τα ποσοστά επιπλοκών να παραμένουν στο 30% ή περισσότερο. Η χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων πέους μείωσε ραγδαία τα ποσοστά μακροπρόθεσμων επιπλοκών στο 4%. Ωστόσο, για να είναι απολύτως επιτυχής η χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει ο ασθενής να απευθύνεται άμεσα σε κάποιο γιατρό και να μην καθυστερήσει, διότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος μετέπειτα μόνιμων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου