-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα νέα του Ε.Π. Λίμνης Κερκίνης_Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

«Υγρότοπος Κερκίνης-Ένας Υγρότοπος Παγκόσμιας Εμβέλειας»

Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν η Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας. Για το έτος 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους υγροτόπους οι οποίοι βρίσκονται εντός των πόλεων ή δίπλα σε αυτές θέλοντας να τονίσει τη συνεισφορά των υγροτόπων σε ένα βιώσιμο μέλλον των πόλεων (Wetlands for a sustainable urban future).

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε και υλοποίησε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το πρωί, καθαρισμό σε τμήμα του ποταμού Κερκινίτη καθώς και την Δυτική είσοδο του χωριού μας με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κερκίνης. Στους μαθητές δόθηκαν γάντια και σακούλες για τη διευκόλυνση της δράσης και στο τέλος της πραγματοποιήθηκε παρατήρηση με τηλεσκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου