-->Νέες φωτογραφίες έχουν προστεθεί στο φωτογραφικό άλμπουμ του Διαγόρα μας από τις χρονιές 1972-73 και 1965-66 - - Αναζητήστε την ανάρτηση "ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ", με εικόνες σε άσπρο μαύρο από τις προηγούμενες δεκαετίες του χωριού μας. -->

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Οι ασθένειες από το Α - Ω_Όγκοι εγκεφάλου

Οι καρκινικοί όγκοι του εγκεφάλου είναι συνήθως δευτεροπαθείς, προκαλούνται δηλαδή από καρκινική εστία σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, κύτταρα από την οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στον εγκέφαλο.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Μερικά από τα συμπτώματα που προκαλούν οι όγκοι καταγράφονται παρακάτω:
πονοκέφαλος, που συνήθως είναι πιο έντονος το πρωί
ναυτία, εμετός
θαμπή όραση
Ενώ ανάλογα με το μέρος του εγκεφάλου που έχει προσβληθεί μπορεί να εμφανιστούν τα εξής:
προβλήματα στην ομιλία
δυσκολία στην ανάγνωση και στο γράψιμο
αλλαγή προσωπικότητας
μούδιασμα και αδυναμία των άκρων στη μία πλευρά του σώματος
επιληπτικές κρίσεις.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Οι παράγοντες κινδύνου των πρωτοπαθών καρκινικών όγκων του εγκεφάλου δεν έχουν γίνει ακόμα καλά κατανοητοί. Οι παράγοντες κινδύνου για τους δευτεροπαθείς καρκινικούς όγκους είναι η προγενέστερη εμφάνιση άλλων καρκίνων, κυρίως του μαστού και του πνεύμονα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι πρωτοπαθείς όγκοι του εγκεφάλου, εφόσον βρίσκονται σε κατάλληλο σημείο για αφαίρεση, και οι όγκοι που έχουν προκύψει από μια μόνο μετάσταση αντιμετωπίζονται με χειρουργική επέμβαση. Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα για τους καρκινικούς και για τους μη καρκινικούς πρωτοπαθείς εγκεφαλικούς όγκους μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακτινοθεραπεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χειρουργική επέμβαση δεν είναι εφικτή και η μόνη δυνατή θεραπεία είναι η ακτινοθεραπεία ή σπανιότερα η χημειοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου