Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία βουβαλίσιο
καπνιστό κρέας
½ κιλό σπανάκι, τρυφερό
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά,
ψιλοκομμένη (ή περισσότερες αν αγαπάμε τις καυτερές γεύσεις)
2 καρότα, κομμένα σε πολύ
λεπτές φετούλες
8 κουταλιές έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το σπανάκι και
το στραγγίζουμε στο σκεύος που στεγνώνουμε τη σαλάτα.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι με
χοντρό πάτο (αν είναι δυνατό μαντεμένιο), ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο, προσέχοντας μη μαυρίσει το
σκόρδο.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το
αφήνουμε να μαραθεί ελάχιστα και το ανακατεύουμε καλά ώστε τα ωμά φύλλα να πάνε
στον πάτο. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε ελάχιστα γιατί θέλουμε το
σπανάκι να παραμείνει «ζωντανό».
Μόλις ετοιμαστεί το
σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα.
Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε τις
φέτες του βουβαλίσιου καπνιστού κρέατος για 2-3 λεπτά στην τοστιέρα ή σε τηγάνι
το οποίο έχουμε κάψει καλά. Μόλις ζεσταθούν τις προσθέτουμε πάνω από το σπανάκι
και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου