--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία καβουρμά ανάμεικτο
1 μέτρια σελινόριζα περίπου 900γρ.
5 πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3 μεγάλα καρότα, κομμένα ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
6-7 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σελινόριζα σε χοντρές ροδέλες, περίπου 1 δάχτυλο, και κάθε ροδέλα στα 4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη σελινόριζα και τη σοτάρουμε γυρίζοντας την και από τις δύο πλευρές.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σελινόριζα για περίπου 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα, 1 ποτήρι βραστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
Ελέγχουμε το νερό του, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το λεμόνι, και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε κυβάκια, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Tips: ιδανικά, αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί», τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου