Για 8 σουβλάκια
ΥΛΙΚΑ
4 λουκάνικα
4 μανιτάρια πορτομπέλο,
μεσαίου μεγέθους, κομμένα στα 4 (αν τα μανιτάρια είναι μικρά, χρειαζόμαστε 8
και τα κόβουμε στη μέση)
16 μεγάλες ρόγες σταφυλιού
1 σκελίδα σκόρδο,
ψιλοκομμένη
3-4 κλωναράκια φρέσκο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καταρχήν, ετοιμάζουμε τα
λουκάνικα, τα τρυπάμε σε 2-3 σημεία, με τη μύτη ενός μαχαιριού, και
προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και σε μια
χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα βαθύ ταψί με λίγο νερό για να στάζουν εκεί τα λίπη.
Μόλις ψηθούν, κόβουμε κάθε
λουκάνικο σε 4 κομμάτια.
Ταυτόχρονα, σ’ ένα τηγάνι με
χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο
για 2 λεπτά. Πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια,
αλατίζουμε, ανακατεύουμε, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 3-4
λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα
κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια
1 κομμάτι λουκάνικο, 1 κομμάτι μανιτάρι και μια ρόγα σταφύλι και
επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου