Για 1 ατομική (χορταστική)
ομελέτα!!
ΥΛΙΚΑ
2 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο,
κομμένες σε κυβάκια
2 αυγά, ελευθέρας βοσκής
½ φρέσκο κρεμμυδάκι,
ψιλοκομμένο
2-3 ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κουταλιά σχοινόπρασο,
ψιλοκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μικρό τηγάνι
ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το
σχοινόπρασο για 1-2 λεπτά.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τα
ντοματίνια αλατίζουμε και με μια ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε 2 γύρους.
Προσθέτουμε τα κυβάκια
σαλαμιού και τα αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστούν για 1 λεπτό. Χτυπάμε καλά τα
δύο αυγά για να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά,
σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Η
ομελέτα σκεπασμένη θα ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές χωρίς να
χρειαστεί να την αναποδογυρίσουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου