--> ΚΕΡΝΙΝΗ 1923 - ΚΕΡΚΙΝΗ 2023 --- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΚΙΝΗ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ SPECIAL


Για 1 ατομική (χορταστική) ομελέτα!!

ΥΛΙΚΑ
2 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο, κομμένες σε κυβάκια
2 αυγά, ελευθέρας βοσκής
½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2-3 ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κουταλιά σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σχοινόπρασο για 1-2 λεπτά.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τα ντοματίνια αλατίζουμε και με μια ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε 2 γύρους.
Προσθέτουμε τα κυβάκια σαλαμιού και τα αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστούν για 1 λεπτό. Χτυπάμε καλά τα δύο αυγά για να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Η ομελέτα σκεπασμένη θα ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να την αναποδογυρίσουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου