--> Από την καρδιά της Κερκίνης, δεν σταματά η προσπάθεια μας, να φέρουμε τους Κερκινιώτες του κόσμου νοερά κοντά στον τόπο τους...--> Έχουν αρχίσει να αναρτώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλες οι πληροφορίες στις σταθερές μας ενότητες, επιλέξτε από το μενού που βρίσκετε στο πάνω μέρος και περιηγηθείτε

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ SPECIAL


Για 1 ατομική (χορταστική) ομελέτα!!

ΥΛΙΚΑ
2 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο, κομμένες σε κυβάκια
2 αυγά, ελευθέρας βοσκής
½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2-3 ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κουταλιά σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σχοινόπρασο για 1-2 λεπτά.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τα ντοματίνια αλατίζουμε και με μια ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε 2 γύρους.
Προσθέτουμε τα κυβάκια σαλαμιού και τα αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστούν για 1 λεπτό. Χτυπάμε καλά τα δύο αυγά για να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Η ομελέτα σκεπασμένη θα ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να την αναποδογυρίσουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου